Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Reabilitări începute cu stângul la un bloc din Alba Iulia: În loc de confort, locatarii s-au trezit că le plouă în casă

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF4aEksMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script> </p>


Cu stângul, așa a început reabilitarea blocurilor „MV” din Alba Iulia, aflate în zona Stadionului Cetate. După ce o parte dintre locatari au văzut cum au început lucrările au început să se sperie, și le este frică că așa vor continua la toate scările de bloc și toți vor ajunge în situația celor ce locuiesc în blocul MV2.

Mai exact, la blocul MV2, țigla care forma acoperișul a fost dată jos de pe căpriori și depozitată într-o parte a acoperișului. În zonele în care țigla a fost dată jos, muncitorii au pus, mai mult de formă, o folie subțire. După ploile din ultimele zile apa s-a infiltrat și a ajuns în locuințele locatarilor, dar și pe casa scării, unde s-a format o baltă. 

Lucrarea a început luni, 17 mai, cu îndepărtarea țiglei vechi. Muncitorii au mai lucrat și în zilele de marți și miercuri, dar apoi, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile, nu au mai fost văzuți pe șantier, spun locatarii din zonă.

Bucățile din lemn care urmează să fie utilizate pentru construirea noului acoperiș stau neacoperite, în ploaie, în fața intrării în bloc.

Vineri, 21 mai, mai mulți locuitori au contactat reporterii Alba24.ro, pentru a prezenta situația cu care se confruntă.

La doar câteva zile de la începerea lucrărilor, după ce țigla a fost dată jos, apa de ploaie a început să își facă loc prin zonele în care muncitorii nu au acoperit cu folie acoperișul rămas gol.

La ultimul etaj al blocului MV2, apa nu doar că a ajuns să curgă pe pereți, ci formează bălți pe scara blocului. Tavanele apartamentelor mustesc de apă, iar locatarii stau cu frica ca apa să nu ajungă și la instalația electrică și să producă un scurtcircuit.

Mai mult de atât, pe lângă pagubele deja suferite, locatarii mai stau cu o frică: momentul în care muncitorii vor da jos folia pusă pe acoperișul blocului, iar toată apa acumulată va ajunge în apartamentele lor.

”Va fi bazin olimpic când vor da folia jos” a spus o locatară cu privire la momentul mai sus amintit.

Mai mult de atât, oamenii au încercat să contacteze și autoritățile, dar au înțeles că angajata primăriei responsabilă cu proiectul în sine nu poate fi contactată până marți, a mai precizat un locatar pentru Alba24.ro.

Firma care a primit contractul la blocurile MV2-MV12 este Ardealul Star Construct, iar la MV1-MV7 Mivo Expert Construct Sasciori, au transmis reprezentații primăriei Alba Iulia.

Valoare estimată a contractului pentru reabilitarea MV2-MV12 este de 4.948.516,37 lei fără TVA.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax