Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Reacția lui Teodor Atanasiu la declarațiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora liberalul ar fi semnat contractele lui Dan Șova

Publicat

teodor atanasiu florin roman Vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, a susținut duminică, la Alba Iulia, o conferință de presă în care a infirmat acuzațiile aduse de către premierul Victor Ponta. Potrivit lui Atanasiu, cazul premierului reprezintă cea mai mare criză politică pe care România o traversează în ultimii ani și pune în pericol credibilitatea externă a statului român.

Victor Ponta a transmis duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că liberalul Teodor Atanasiu se află, eventual, într-un conflict de interese și că acesta i-ar fi semnat contractele lui Dan Șova. De asemenea, premierul nu și-a anunțat demisia și a precizat că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

”Ar face orice și ar folosi orice fel de mijloace pentru a-și menține postul de prim-ministru. Nu am văzut un om de onoare, fiindcă ceea ce așteptau românii de la Victor Ponta e acest gest de onoare pe care îl are orice cetățean aflat în situația lui. În disperarea lui de a se menține prim-ministru a început să vorbească despre tot și despre toți și despre toate, mai puțin despre problemele lui. Suntem astăzi într-o țară în care, domnul Victor Ponta, pentru a-și scăpa propria piele, pentru a beneficia de votul majorității parlamentare, se ține cu dinții de funcțiile pe care le are și pune în pericol ceea ce înseamnă credibilitate externă a statului român”, a declarat vicepreședintele PNL.

YouTube video

Potrivit lui Atanasiu, premierul vrea să rămână pe funcție chiar dacă nu mai există doar câteva suspiciuni și trebuie să dea câteva lămuriri, ci a început urmărirea penală pe mai multe fapte dintre care una este, spune el, echivalentă cu criminalitatea și se numește spălare de bani. ”Rămâne pe funcția de prim-ministru, riscând și punând în pericol niște obiective fundamentale ale acestei țări. Domnul Ponta trebuie să înțeleagă un lucru: cariera lui politică a luat sfârșit”, a transmis Teodor Atanasiu.

”Suntem practic în cea mai mare criză politică pe care România o traversează în ultimii ani. Această criză are un singur răspuns, o singură încheiere rapidă și onorabilă: demisia premierului”, a mai subliniat Atanasiu.

Referitor la acuzațiile pe care premierul Victor Ponta i le-a adus duminică vicepreședintelui PNL, pe vremea când acesta era șeful AVAS, Teodor Atanasiu a infirmat orice legătură între el și Dan Șova.

”Nu am semnat niciun contract cu domnul Șova pentru că nu eram în postura de a semna aceste contracte. Nu am fost director la societățile cu care domnul Șova a avut contracte. Domnul Ponta nu este astăzi învinuit pentru faptul că și-ar fi exercitat atribuțiile de avocat și ar fi reprezentat în instanță sau ar fi acordat asistență juridică unor societăți comerciale. Domnul Ponta este acuzat că a încasat banii și nu a făcut aceste lucruri. Că a emis facturi cum că a prestat aceste servicii pe care nu le-a prestat niciodată și pentru asta nu trebui să găsească explicații în altă parte”, a precizat vicepreședintele PNL.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că liberalul Teodor Atanasiu se află, eventual, într-un conflict de interese. De asemenea acesta nu și-a anunțat demisia și a precizat că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

„Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din Opoziție, din PNL. Cel care, eventual, se află în conflict de interese este domnul Atanasiu, care cel care i-a semnat contractele domnului Șova și după aceea l-a votat votat ca ministru în Guvernul USL sau mă rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu”, a declarat Ponta. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax