Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Reacția patronului Holzindustrie la acuzațiile făcute de către un ONG din SUA. ”Prelucrăm doar lemn cu documente legale”

Publicat

holtzindustrie sebes După ce la sfârșitul lunii aprilie, gigantul Holzindustrie Schweighofer România, care are la Sebeș una dintre cele mai mari fabrici de procesare a lemnului, a fost acuzat de un ONG de mediu din SUA că ar cumpăra și chiar ar acorda bonificații pentru lemn tăiat ilegal, directorul general al companiei, Gerald Schweighofer, a transmis printr-un comunicat și un mesaj video poziția sa.

Acesta a precizat faptul că, până la clarificarea definitivă a situației, angajatul care a fost filmat de agenții Environmental Investigation Agency (EIA) a fost suspendat din funcție.

Reamintim faptul că Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG de mediu cu birouri in Washington D.C. si Londra, a dat publicității, în luna aprilie, filmări realizate cu camera ascunsă, din care reiese că reprezentantii companiei  ar accepta cu buna stiință și ar recompensa printr-un sistem de bonificaţie lemnul tăiat ilegal din pădurile din Romania.

În film, agenții EIA negociază cu doi șefi ai departamentului de achiziții ai fabricii de la Sebeș – Karl Schmidt și Sorin Buculei – acordarea de bonificații pentru livrarea unor cantități mai mari de lemn decât cele specificate în contractele pe care aceștia le aveau cu asociația de proprietari care deține suprafața de pădure exploatată. Reprezentanții companiei nu sunt acuzați că ar cumpăra lemn fără factură, dar se pune problema moralității acesteia, pentru că acceptă să cumpere lemn tăiat ilegal.

Citește și VIDEO: Concernul Holzindustrie Schweighofer acuzat de un ONG din SUA că ar cumpăra lemn tăiat ilegal. Negocieri filmate la fabrica din Sebeș

https://www.youtube.com/watch?v=ng3EvOpsnLc

„În ultimele zile compania și salariații noștri se confruntă cu acuzații grave. Un ONG reclamă faptul că noi punem în pericol pădurile României prin metode ilegale. Acesta nu este adevărul și în consecință aleg să vă răspund în acest fel.

De multe decenii, Holzindustrie Schweighofer este un pionier în ceea ce privește prelucrarea durabilă și responsabilă a lemnului. De asemenea doresc să vă spun de ce suntem atât de dedicați: lemnul este chiar mijlocul nostru de trai. Ar fi total greșit din punctul de vedere al unei afaceri de familie să distrugem această resursă. Suntem în prim-planul prevenirii tăierilor ilegale, spirjinim lupta împotriva distrugerii pădurilor și suntem certificați în concordanță cu standarde de calitate internațional recunoscute, precum PEFC și FSC. Noi prelucrăm doar lemn cu documente de proveniență legală.

Pentru a garanta aceasta, am creat proceduri și sisteme de control și monitorizare eficiente. În momentul livrării la poarta fabricilor noastre verificăm toate documentele de proveniență. Livrarea este acceptată în incinta unităților noastre doar după ce s-a demonstrat fără nici un dubiu proveniența sa legală. În acest fel, ne asigurăm că în unitățile noastre de producție doar lemnul însoțit de documente oficiale de proveniență este acceptat și prelucrat. Refuzăm în mod categoric achiziția lemnului provenit din parcuri
naționale – chiar dacă aceasta este permisă conform Codului Silvic. Orice furnizor care nu respectă regulamentele noastre sau care încalcă prevederile legale, pierde contractul cu noi iar livrarea acestuia nu este acceptată.

În acest moment există un material video care circulă în mediul online și care prezintă angajații mei filmați cu camera ascunsă. După cum puteți vedea, acest material video a fost editat. Angajații mei m-au asigurat că ei au menționat pretinsului vânzător că noi achiziționăm doar lemn legal. Am cerut de mai multe ori producătorilor acestui material video să ne ofere înregistrarea originală. Am încredere totală în echipa mea. Cu toate acestea, până la clarificarea definitivă a situației, am suspendat din funcție angajatul care este responsabil pentru aceste conversații.

Aș dori să invit toate organizațiile de mediu independente să se așeze cu mine la masa discuțiilor, pentru a identifica împreună propuneri de conservare a pădurilor și de promovare a silviculturii durabile. Și aceasta pentru că sunt dedicat din toată inima acestui scop“, a transmis directorul general al Holzindustrie Schweighofer România, omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax