Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO | Reacția Primăriei Alba Iulia la declarația lui Teodor Atanasiu, despre deschiderea Bazinului Olimpic: „Este un artificiu politic!”


Publicat

După ce liberalul Teodor Atanasiu, candidat USL la Senatul României a declarat că, în urma demersurilor personale la București, la Compania Națională de Investiții, Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi redeschis în ianuarie 2013 sau cel mult în prima parte a anului viitor, Primăria Alba Iulia a trimis un drept la replică. Reprezentanții administrației locale explică gestul acestuia ca fiind „cel mult un artificiu politic”, pe ultima sută de metri a campaniei electorale. De asemenea, aceștia au atașat o serie de documente, doveditoare ale corespondenței pe tema Bazinului Olimpic dintre Primărie și CNI. Vedeți mai jos o declarație video a primarului Mircea Hava. 

Vă prezentăm integral replica trimisă de Primăria Alba Iulia:

„Constatăm, din păcate, că elanul electoral tipic pentru unii politicienii este greu de domolit la finalul acestei campanii. Este o realitate dovedită, că mulți se străduiesc să iasă în față pentru orice motiv, iar, când nu există un motiv, se fabrică unul.

Cum perioada e oarecum săracă în evenimente locale importante, s-a apelat de curând la o temă care ar fi trebuit să preocupe o parte a politicienilor de carieră cu mai mult timp în urmă. Unii dintre ei și-au făcut <fir roșu>, cu Bucureștiul și instituțiile centrale, pentru ca oricând, indiferent de loc și de moment să poată cere unor funcționari înspăimântați de valul schimbărilor, soluții imediate la probleme care n-au avut soluție atunci când, în mod legal, administrația locală din Alba Iulia a făcut vreun demers.

Recent, s-a prezentat și multiplicat în presa locală, una dintre <marile realizări>: reînceperea lucrărilor la bazinul olimpic din orașul nostru. E perfect normal ca toate autoritățile implicate, locale sau județene, să facă tot ceea ce depinde de ele ca să aducă un plus de calitate vieții din Alba. Indiferent de ce obiectiv vorbim, indiferent că e vorba de bazinul olimpic sau asfaltarea unei străzi secundare din Pâclișa. Dar devine mai complicat de înțeles modul în care și mai ales de către cine se lansează, programat, toate aceste detalii, în presă, ca argumente electorale finale.

Municipalitatea din Alba Iulia a dus, de-a lungul ultimilor ani, un adevărat <război> al nervilor și al hârtiilor pentru a reda albaiulienilor ceea ce este al lor, bazinul olimpic. Lucru ce poate fi demonstrat fizic, prin corespondența permanentă și solicitările trimise constant factorilor de decizie din cadrul Companiei Naționale de Investiții. Era de datoria celor de la CNI să urgenteze avizarea soluțiilor tehnice noi, pe care le-am cerut din prima parte a anului 2012 și să își plătească obligațiile.

Este, de asemenea, obligatorie finalizarea acestui obiectiv, pentru prevenirea degradării lucrărilor deja efectuate.

Faptul că acum, la final de campanie electorală, printr-un simplu artificiu, Teodor Atanasiu, Călin Potor și Florin Roman își atribuie, cu presa în față și cu siglele alianței din care fac parte în spate, meritul <rezolvării> problemei este, cel mult, un artificiu politic care nu face cinste nimănui și nu ajută pe nimeni. Acei politicieni ce funcționează după logica lumii vechi, având ca fundament manipularea și distorsionarea adevărului, amenințările și prigoana, trebuie să înțeleagă că nu e normal să închizi cuiva ușa în nas și să spui că n-ai auzit pe nimeni că bate la poarta ta.

Nu am încurajat niciodată risipa de promisiuni, doar pentru a servi locuitorilor un vis de iarnă.

Primăria municipiului Alba Iulia”.

UPDATE: Ca „replică la replica Primăriei”, Florin Roman a declarat: “L-am văzut pe domnul Hava supărat şi nervos că am adus bani pentru continuarea lucrărilor la Alba. Am doar o vorbă pentru politicianul Mircea Hava: nu lăsați nici o faptă bună nepedepsită! Vom colabora pentru Alba Iulia. Vom continua să ajutăm Alba Iulia, indiferent cine se supără. Aşa cum am promis în vară, pornesc lucrările de asfaltare în Munţii Apuseni. Joi, au început lucrări de asfaltare pe DN 74, mai sus de Zlatna – zona Ocoliş, Sălciua, Poşaga, iar până săptămâmna viitoare vor fi turnaţi 45.000 mp de asfalt. Aşteptăm să fim din nou jigniţi pentru această faptă bună“.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Pingback: Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi precizările lui Florin Roman | Alba24

 2. Pingback: GALERIE FOTO | Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi stadiul lucrărilor | Alba24

 3. mihai

  miercuri, 06.02.2013 at 15:15

  de 2 ani il tot deschideti fac int de mic am 4 ani de performanta nea-ati luat si dreptul de a face sport…si tot guvernul si minsterul sportului fac campanii pt tineri sa faca sprt unde sa facem? unde? daca nici ata nu ne oferiti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

LISTA: Scenariile pentru școlile, liceele și grădinițele din Alba. Cum vor funcționa în perioada 1-5 martie. Decizia CJSU

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba au stabilit scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ din județ, în săptămâna 1-5 martie. A fost luată în calcul rata incidenței cazurilor COVID pe localități.

În total, 32.650 elevi merg fizic la școală (și 15.824 online), în județul Alba, săptămâna viitoare, față de 33.277 în perioada 22-26 februarie.

În scenariul 3/roșu sunt Alba Iulia, Sebeș, Teiuș, Ciugud, Berghin, Cricău, Crăciunelu de Jos, Ponor, Șpring. În aceste localități (inclusiv unitățile arondate din sate/cartiere) vor merge la școală doar elevii din ciclul primar (clasele zero-IV) și la grădiniță, preșcolarii.

Scenariul 2/galben (la școală/grădiniță, fizic, doar preșcolarii, elevii din clasele zero-IV, VIII, XII, XIII, restul online): Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureș; Cut, Galda de Jos, Ighiu, Livezile, Lopadea Nouă, Meteș, Mihalț, Mirăslău, Ocoliș, Pianu de Sus, Săsciori, Sâncel, Sântimbru, Șona, Stremț, Șibot.

Scenariul 1/ verde (toți elevii/preșcolarii la școală/grădiniță, fizic): Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Zlatna; Albac, Almașu Mare, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Daia Română, Doștat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Întregalde, Jidvei, Lunca Mureșului, Lupșa, Mogoș, Noșlac, Ohaba, Poiana Vadului, Poșaga, Rădești, Râmeț, Rimetea, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Sălciua, Săliștea, Scărișoara, Sohodol, Șugag, Unirea, Vadu Moților, Valea Lungă, Vidra, Vințu de Jos.

Vezi HOTĂRÂREA NR. 43  – CJSU ALBA cu scenariile pe unități de învățământ săptămâna 1-5 martie

HOTĂRÂREA NR. 43 APROBARE SCENARII INV. 01-05 martie din 26.02.2021

Cum se aplică scenariile pentru funcționarea școlilor în semestrul al doilea:

Scenariul 1 (verde): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2 (galben): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

Scenariul 3 (roșu): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

– participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

JUDEȚUL ALBA – scenarii unități de învățământ, săptămâna 1-5 martie:

Unitatea de învățământ / Incidența comunicată de DSP / Scenariul / Elevi care vin la școală / Elevi care studiază online – în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Liberalizarea pieței de energie: Sute de sesizări transmise de consumatori în legătură cu servicii prestate. Precizări ANPC

Publicat

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit, de la începutul lunii ianuarie până în prezent, 298 de sesizări cu privire la nemulţumirile consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, a declarat vineri, directorul general al ANPC, Paul Anghel, într-o conferinţă privind liberalizarea pieţei de energie.

„Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie până azi, legate de serviciile prestate de această piaţă liberă, fie că vorbim de întârzieri la semnarea contractelor, fie că vorbim de întârzieri de a li se trimite forma contractului sau actele adiţionale, sau nemulţumiri legate de preţul pe KWh sau pe metru cub”, a spus Anghel.

Vezi și Sfaturi pentru încheierea contractelor de energie electrică. Cum trebuie analizate ofertele furnizorilor

El a subliniat că, din perspectiva informării consumatorilor, atât Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, cât şi ANPC au făcut publice informaţii cu privire la posibilitatea consumatorilor de alege unul sau altul dintre furnizori şi că, din perspectiva supravegherii pieţei, împreună cu ANRE, în perioada următoare va fi demarat un control amplu legat, inclusiv, de clauzele abuzive din contractele existente la noii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

„Acolo unde vom constata că sunt clauze care creează dezechilibre semnificative între drepturi şi obligaţii le vom trimite instanţelor judecătoreşti să se pronunţe asupra caracterului abuziv sau, pe cale, amiabilă vom discuta cu reprezentanţii operatorilor economici pentru a modifica acele clauze”, a subliniat Paul Anghel, precizând că acele 298 de reclamaţii dau teme pentru controalele pe care instituţia le face pentru supravegherea pieţei la nivel naţional.

Acesta a mai menţionat că ANPC a postat mesaje de informare pe site-ul instituţiei, pe Facebook şi pe celelalte canale de comunicare şi că, în urma discuţiilor cu ministrul energiei, Virgil Popescu, cu conducerea Consiliului Concurenţei şi a ANRE s-a constatat că sunt anumit societăţi care nu informau corect consumatorii cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică sau de gaze.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Publicat

Poliția Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metodele ”ACCIDENTUL” si ”SARS COV 2”. Doua persoane din Alba Iulia au fost abordate de escroci, iar una dintre ele a fost înşelată cu o importantă sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 26 februarie 2021, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că bunica sa a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de operație.

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toți banii pe care-i are în casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1000 de euro și 500 de lei.

Tot vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de înșelăciune. De această data, escrocii au spus că fiul bărbatului, care este plecat în Spania, a fost infectat cu SARS COV 2 si are nevoie de ventilator mecanic.

Bărbatul a întrerupt discuția și a anunțat poliția.

În ambele cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

 • să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că ar avea calităţi oficiale;
 • să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală;
 • să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor;
 • să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Războiul dintre Primăria Alba Iulia și STP: Consilierii Locali l-au mandatat pe Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract

Publicat

”Războiul” dintre Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP, a ajuns vineri, 26 februarie pe masa consilierilor locali. 

Consilieri locali au votat pentru acordarea mandatului către Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract cu STP, contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate.

Consilierii locali din PSD s-au abținut, consilierii din USR o parte au votat împotrivă sau s-au abținut, cei din PLUS pentru, consilierul independent s-a abținut și el, iar consilierii PNL au votat pentru cu 11 voturi.

La ședință a fost prezent și noul președinte al AIDA TL, Iancu Popa, primarul din Sântimbru care a intrat într-o discuție mai aprinsă cu primarul Gabriel Pleșa.

CITEȘTE ȘI: Comunicat de presă: STP face public bugetul contractului cu AIDA-TL. DOCUMENTE (P)

De asemenea, consilierii locali nu au fost deacord cu hotărârea de aprobarea încheierii unui contract de asistență juridică cu un Cabinet/Societate de avocatură, în vederea acordării consultanței, asistenței și reprezentării juridice în litigiile cu Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local cu privire la delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în arealul AIDA – TL.

Pentru au votat consilierii locali din partea USR PLUS alături de independentul Victor Paul Florea. Împotriva au votat cei din PNL.

CITEȘTE ȘI: Reacția primarului din Alba Iulia, după ce STP a anunțat că suspendă gratuitățile pentru pensionari și elevi: ”Este regretabil”

Reamintim că de mai bine de două săptamâni între Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP se desfășoară un ”război” pentru semnarea noului contract de gestiune a transportului public în Alba Iulia și restul localităților care fac parte din AIDA TL. Primăria Alba Iulia a rămas singura primărie care nu a semnat încă contactul.

Scandalul a culminat cu retragerea gratuităților pentru pensionari, elevi și studenți pe rutele din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate