Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO | Reacția Primăriei Alba Iulia la declarația lui Teodor Atanasiu, despre deschiderea Bazinului Olimpic: „Este un artificiu politic!”

Publicat

YouTube video

După ce liberalul Teodor Atanasiu, candidat USL la Senatul României a declarat că, în urma demersurilor personale la București, la Compania Națională de Investiții, Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi redeschis în ianuarie 2013 sau cel mult în prima parte a anului viitor, Primăria Alba Iulia a trimis un drept la replică. Reprezentanții administrației locale explică gestul acestuia ca fiind „cel mult un artificiu politic”, pe ultima sută de metri a campaniei electorale. De asemenea, aceștia au atașat o serie de documente, doveditoare ale corespondenței pe tema Bazinului Olimpic dintre Primărie și CNI. Vedeți mai jos o declarație video a primarului Mircea Hava. 

Vă prezentăm integral replica trimisă de Primăria Alba Iulia:

„Constatăm, din păcate, că elanul electoral tipic pentru unii politicienii este greu de domolit la finalul acestei campanii. Este o realitate dovedită, că mulți se străduiesc să iasă în față pentru orice motiv, iar, când nu există un motiv, se fabrică unul.

Cum perioada e oarecum săracă în evenimente locale importante, s-a apelat de curând la o temă care ar fi trebuit să preocupe o parte a politicienilor de carieră cu mai mult timp în urmă. Unii dintre ei și-au făcut <fir roșu>, cu Bucureștiul și instituțiile centrale, pentru ca oricând, indiferent de loc și de moment să poată cere unor funcționari înspăimântați de valul schimbărilor, soluții imediate la probleme care n-au avut soluție atunci când, în mod legal, administrația locală din Alba Iulia a făcut vreun demers.

Recent, s-a prezentat și multiplicat în presa locală, una dintre <marile realizări>: reînceperea lucrărilor la bazinul olimpic din orașul nostru. E perfect normal ca toate autoritățile implicate, locale sau județene, să facă tot ceea ce depinde de ele ca să aducă un plus de calitate vieții din Alba. Indiferent de ce obiectiv vorbim, indiferent că e vorba de bazinul olimpic sau asfaltarea unei străzi secundare din Pâclișa. Dar devine mai complicat de înțeles modul în care și mai ales de către cine se lansează, programat, toate aceste detalii, în presă, ca argumente electorale finale.

Municipalitatea din Alba Iulia a dus, de-a lungul ultimilor ani, un adevărat <război> al nervilor și al hârtiilor pentru a reda albaiulienilor ceea ce este al lor, bazinul olimpic. Lucru ce poate fi demonstrat fizic, prin corespondența permanentă și solicitările trimise constant factorilor de decizie din cadrul Companiei Naționale de Investiții. Era de datoria celor de la CNI să urgenteze avizarea soluțiilor tehnice noi, pe care le-am cerut din prima parte a anului 2012 și să își plătească obligațiile.

Este, de asemenea, obligatorie finalizarea acestui obiectiv, pentru prevenirea degradării lucrărilor deja efectuate.

Faptul că acum, la final de campanie electorală, printr-un simplu artificiu, Teodor Atanasiu, Călin Potor și Florin Roman își atribuie, cu presa în față și cu siglele alianței din care fac parte în spate, meritul <rezolvării> problemei este, cel mult, un artificiu politic care nu face cinste nimănui și nu ajută pe nimeni. Acei politicieni ce funcționează după logica lumii vechi, având ca fundament manipularea și distorsionarea adevărului, amenințările și prigoana, trebuie să înțeleagă că nu e normal să închizi cuiva ușa în nas și să spui că n-ai auzit pe nimeni că bate la poarta ta.

Nu am încurajat niciodată risipa de promisiuni, doar pentru a servi locuitorilor un vis de iarnă.

Primăria municipiului Alba Iulia”.

YouTube video

UPDATE: Ca „replică la replica Primăriei”, Florin Roman a declarat: “L-am văzut pe domnul Hava supărat şi nervos că am adus bani pentru continuarea lucrărilor la Alba. Am doar o vorbă pentru politicianul Mircea Hava: nu lăsați nici o faptă bună nepedepsită! Vom colabora pentru Alba Iulia. Vom continua să ajutăm Alba Iulia, indiferent cine se supără. Aşa cum am promis în vară, pornesc lucrările de asfaltare în Munţii Apuseni. Joi, au început lucrări de asfaltare pe DN 74, mai sus de Zlatna – zona Ocoliş, Sălciua, Poşaga, iar până săptămâmna viitoare vor fi turnaţi 45.000 mp de asfalt. Aşteptăm să fim din nou jigniţi pentru această faptă bună“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi precizările lui Florin Roman | Alba24

  2. Pingback: GALERIE FOTO | Bazinul olimpic va fi reabilitat până în APRILIE 2013. Au fost aprobate modificările din proiect. Vezi stadiul lucrărilor | Alba24

  3. mihai

    miercuri, 06.02.2013 at 15:15

    de 2 ani il tot deschideti fac int de mic am 4 ani de performanta nea-ati luat si dreptul de a face sport…si tot guvernul si minsterul sportului fac campanii pt tineri sa faca sprt unde sa facem? unde? daca nici ata nu ne oferiti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax