Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Recorder: Cazul podului prăbușit de la Luțca, o poveste incredibilă despre corupție, slugărnicie și incompetență

Publicat

YouTube video

Jurnaliștii publicației Recorder au realizat o anchetă despre cazul podului din localitatea Luțca, județul Neamț, prăbușit după numai șapte luni de la inaugurare, deși fusese consolidat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) cu o investiție de aproape două milioane de euro.

Potrivit Recorder, cazul podului sintetizează perfect modul în care funcționează programele de dezvoltare finanțate de Guvernul României: baroni locali care primesc fonduri de la centru, firme de partid care câștigă toate contractele și lucrări făcute de mântuială, care cedează la scurt timp după inaugurare.

Proiectele plătite fără un minim control din partea instituțiilor teoretic abilitate conduc la lucrări efectuate superficial, cu rezultate extrem de periculoase pentru societate.

Constructorul care a câștigat reabilitarea podului n-a respectat concluziile expertizei tehnice. Acesta ar fi trebuit teoretic să adauge încă patru piloane pentru consolidarea structurii. Pe lângă că n-a făcut acest lucru, a consolidat hobanele existente cu o pânză din fibră de carbon.

Cârpeala a fost cunoscută și girată de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

După aplicarea pânzei, constructorul a turnat sute de tone de beton pe vechea structură de rezistență.

Jurnaliștii de la publicația locală Roman TV au relatat încă din timpul lucrărilor de reabilitare că structura de rezistență a început să se umple de fisuri.

În plus, chiar au filmat muncitori cârpind fisurile.

sursa: recorder.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax