Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Reformă dură în PSD Alba. Organizaţiile din Sebeș, Aiud şi alte 34 de localităţi, DIZOLVATE. Florea și Sandea și-au pierdut funcțiile

Publicat

psd Rezultatele slabe de la alegerile locale i-a făcut pe social-democrații din Alba să își pună câteva semne de întrebare și să acționeze în consecință. Liderii PSD au decis că este momentul să facă o reformă totală, motiv pentru care au fost dizolvate 36 de organizații locale, printre care Sebeș și Aiud.

Reconfirmat de conducerea centrală în funcția de președinte al PSD Alba, Ioan Dîrzu spune că organizația pe care o conduce a reflectat asupra rezultatelor de la alegerile locale și a decis că este nevoie măsuri drastice, după modelul de la nivelul central.

„S-au luat, spun eu, cele mai dure măsuri din ultimii 15 ani. Toate organizațiile cu un procent de sub 20% (nr. obținut la alegerile locale) au fost dizolvate. Asta înseamnă 29 de organizații comunale, la care s-au mai adăugat și alte organizații municipale și orășenești”, spune Ioan Dîrzu.

Printre organizațiile dizolvate se află și cea din Sebeș, unde în locul lui Romi Dragosin a fost numit președinte interimar consilierul județean Nicolae Luca.

„Acolo am avut președinte un candidat și am considerat că anumite chestiuni nu au funcționat consistent, este o situație valabilă și pentru alte organizații”, a completat președinte PSD Alba.

La Aiud, președinte interimar va fi consilierul județean Radu Călin, care îl înlocuiește pe Liviu Octavian Rusu.

De asemenea, s-a decis dizolvarea organizației Baia de Arieș și înlocuirea președintelui Silviu Mârzan cu Vasile Pitea, dar și dizolvarea organizației Ocna Mureș. Aici, în perioada următoare va fi desemnat un președinte interimar până la organizarea alegerilor, potrivit reprezentanţilor PSD Alba.

Comitetul executiv judeţean al PSD Alba a dizolvat în total 36 de organizaţii locale ale PSD: Sebeş, Aiud, Baia de Arieş, Ocna Mureş, Avram Iancu, Berghin, Bucerdea Grînoasă, Cenade, Cergău, Ceru Băcăinţi, Cut, Daia Română, Fărău, Galda de Jos, Gîrda de Sus, Gîrbova, Hopîrta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Meteş, Miraslău, Mogoş, Noşlac, Poşaga, Rădeşti, Rimetea, Roşia Montană, Sîncel, Şibot, Şona, Şpring, Valea Lungă şi Vinţu de Jos.

Și la conducerea organizației județene s-au făcut „restructurări”. Ioan Florea a fost schimbat din funcția de președinte executiv, la fel și Dorin Sandea din funcția de secretar executiv.

„Ambii s-au retras, să spune, așa, și am stabilit tot ieri că că la nivelul grupurilor de consilieri municipali şi județeni – în consiliul local Alba Iulia noul lider de grup este Bogdan Medrea, iar la consiliul județean noul lider de grup este Daniel Zdrânc”, spune Dîrzu.

Acesta a precizat să începând cu acestă lună, înainte de fiecare ședință de CJ sau CL, consilierii se vor întâlni la sediul partidului pentru a stabili împreună care este poziția lor comună. În cazul în care cineva se va abate de la aceste reguli, va fi schimbat din funcție.

Măsurile de reorganizare vor continua în teritoriu, în cadrul fiecărei organizații locale și vor avea ca obiectiv pregătirea alegerilor parlamentare și selecția candidaților pentru alegerile locale din 2020.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Iliescu

    miercuri, 17.08.2016 at 19:03

    Cel alb, cel negru, cel albastru. Mama, ce echipa!!!! Varza il faceti pe Hava!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax