Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Reintroducerea tezelor și a semestrelor școlare. Ce spune ministrul Educației, Ligia Deca. Declarații la Alba Iulia

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca a declarat că structura anului școlar nu va fi modificată. De asemenea nici tezele nu vor fi reintroduse în programa școlară. 

Precizările au fost făcute de Ministrul Educației, Ligia Deca, la Alba Iulia, luni, 11 martie 2024. 

Acesta a fost întrebată de reporterii alba24.ro dacă are în vedere reintroducerea semestrelor și a tezelor, în contextul rezultatelor negative, la simularea de la Evaluarea Națională.

Puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 au luat note egale sau mai mari ca 5 la Matematică. La Limba și Literatura Română, aproape trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5.

Rezultatele negative au adus în discuție publică reintroducerea semestrelor, dar și a tezelor.

Ce a spus ministrul Educației, Ligia Deca

”Nu a fost observată o legătură între structura anului școlar și rezultate. Mai mult a fost efectuată o evaluare a percepției profesorilor, elevilor, părinților, cu privire la structura anului școlar.

Studiu care a arătat că există o percepție pozitivă asupra alternării de efort academic cu perioade mai scurte de vacanță.

Așadar structura anului școlar cu privire la anul viitor rămâne pe aceeași structură, pe module. Nu am avut o discuție cu privire la reintroducerea tezelor însă simulările în acest an au fost organizate mai devreme cu valori somative în ideea de a putea utiliza rezultatele în recapitulări și consolidări cu vederea examenelor naționale”, a declarat Ligia Deca la Alba Iulia.

Ce a făcut Ligia Deca la Alba Iulia

Ministrul Ligia Deca se află luni în județul Alba. Acesta a participat la semnarea contractului de finanţare a proiectului „Consorțiul Regional pentru Suport în Carieră, Educație Nonformală, Duală și Tehnologică Alba” (CRESCENDO), pentru construcția unui campus de învățământ dual, de tip regional.

La Alba Iulia urmează să fie construit un campus în care elevi și studenți din învățământul profesional dual vor putea derula activități de practică în laboratoare și spații dotate cu echipamente și utilaje moderne.

Când au fost eliminate tezele

Tezele au fost eliminate la jumătatea anului 2022, când ministru al Educației era Sorin Cîmpeanu.

”Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină.

Altfel spus, pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note” declara în 2022, Sorin Cîmpeanu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    luni, 11.03.2024 at 14:51

    fiecare cum ajunge ministru se trezeste sa schimbe ceva, ba voi sunteti cu capul, cum dracu cand ajungeti acolo sus vi se urca puterea la cap si deja va simtiti nemuritori

  2. Petru

    luni, 11.03.2024 at 15:38

    Dacă unora de la minister nu le-a plăcut școala ,ar trebuii măcar dă-i lase în pace pe cei cărora le place.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax