Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Renovarea Colegiului Economic din Alba Iulia, finalizată mai devreme. Termen dat în fața ministrului Dezvoltării

Publicat


Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare. În corpul principal al clădirii s-a ajuns deja la stadiul de finisaje, fiind trase instalațiile electrice și muncitorii fiind ocupați cu zugrăvitul.

În ceea ce privește corpul care va beneficia de un nou etaj, potrivit constructorilor, momentan există probleme din cauza lipsei unor stâlpi de rezistență.

De față cu Ministrul Dezvoltării Regionale, reprezentantul constructorilor a dat chiar și un termen mult mai rapid de finalizare, ”la finele anului”, decât cele 26 de luni prevăzute în proiect.

reabilitare colegiul economic

În ceea ce privește dotarea unității școlare cu mobilier nou și tehnică modernă, directorul Colegiului, Cristian Dincă, a declarat pentru Alba24, că acest lucru este momentan pus sub semnul incertitudinii, deoarece au apărut cheltuieli suplimentare cu structura de rezistență.

Prezent în Alba Iulia, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a vizitat şantierul de la Colegiul Economic, pentru a observa cum a decurge lucrarea finanţată de la bugetul de stat, prin PNDL, cu 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), buget la care contribuie serios și Primăria Alba Iulia.

reabilitare colegiul economic

”Corpul C3 a fost adus la stadiul de finisaje, faza de zugrăvit, urmează ca săptămâna asta să fie trase șapele și să montăm pardoselile.

În ceea ce privește corpul care va mai beneficia de un nou etaj, la interior s-a ajuns la stadiul de desfaceri, șape și tencuieli și s-a început armătura pentru extinderea cu noul etaj.

Termenul este de 26 de luni, mai avem un pic, dar ne mobilizăm să finalizăm, dacă totul va fi bine până la finele anului, dacă va fi finanțare.

Avem o piedică cu partea de structură, dar sperăm săptămâna asta se se rezolve, din partea expertului, proiectantului, avem ceva stâlpi de rezinstență care lipsesc, nu știm de ei, am făcut sondaje și acum așteptăm rezultatul expertului și sperăm să continuăm cu extinderea”, a declarat reprezentantul firmei de construcții.

În ceea ce privește finanțarea, Daniel Suciu a declarat că nu se va întârzia nici o zi cu plata către constructori.

”De finanțare să nu vă îngrijorați. Nu întârziați nici o zi. Uitați-vă bine, în maxim 20 de zile și asta este o înțelegere, de când a ajuns factura la Minister, noi o să o plătim”, i-a asigurat ministrul Dezvoltării pe constructori. 

reabilitare colegiul economic

”Proiectul presupune ridicarea cu încă un etaj a corpului de clădire, cu încă 6 săli de clasă, reabilitare electrică pardoseli, uși interoare, zugrăveli de la subsol până la ultimul etaj”, a declarat Cristian Dincă pentru Alba24.

În ceea ce privește mobilierul școlar și dotarea cu aparatură nouă, directorul Colegiului spune că ”era prevăzut, noi am dat în necesar și mobiler școlar, video proiectoare, dar nu știm în ce măsură se va mai putea, deoarece au apărut niște cheltuilei suplimentare, legate de rezistența clădirii și în funcție de aceasta se va revizui cred că bugetul”.

reabilitare colegiul economic

„Proiectul se întinde pe o perioada de 26 de luni, sperăm că se va termina mult mai repede, din ce spune constructorul”, a precizat Dincă.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi au fost relocați în spațiile Școlii Gimnaziale nr.9 pe timpul exectuării lucrărilor de renovare a Colegiului.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, în sensul giratoriu de lângă sediul primăriei

Publicat

Două mașini au fost avariate într-un accident rutier petrecut duminică după-amiaza la Alba Iulia. Din primele date, nu au fost persoane rănite, iar coliziunea s-a produs cel mai probabil din cauza neacordării de prioritate. Accidentul s-a petrecut în sensul giratoriu din centrul orașului, la intersecția străzilor Calea Moților cu Marcus Aurelius și Doinei, în apropierea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă la Alba Iulia. Patinoar, colinde și distracție pentru toate vârstele

Publicat

Parcul Sărbătorilor de Iarnă s-a deschis oficial duminică, la Alba Iulia, în Piața Cetății. Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu un concert de colinde. În actualizare Inima Cetății Alba Carolina devine astfel centrul distracției de sezon, în această iarnă.     Bradul, decorațiunile luminoase, casa lui Moș Crăciun, alături de patinoar, carusel cu mașinuțe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

8 decembrie: 99 de ani de la primul atentat cu bombă din istoria României. Evenimentul care a îngrozit opinia publică

Publicat

Acum 99 de ani, în 8 decembrie, în Senatul României s-a produs o explozie puternică. Atentatul cu bombă care s-a petrecut în 1920 a îngrozit opinia publică a timpului, însă acum este mai puțin cunoscut. Atunci, au murit trei oameni, iar alți trei au fost răniți. Principalul autor a fost condamnat la închisoare pe viaţă. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Orban: Înghețarea salariilor demnitarilor, prin legea bugetului sau prin OUG. Structurile care au scheme umflate, reorganizate

Publicat

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări, duminică, despre modalitatea în care ar urma să fie înghețate salariile demnitarilor, ca măsură de reducere a cheltuielilor. Se va face fie prin legea bugetului, fie prin ordonanță de urgență, toate structurile care au scheme ”umflate” urmând să fie reorganizate. ”Știți foarte bine că veniturile, indemnizațiile celor care ocupă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate