Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Renovarea Colegiului Economic din Alba Iulia, finalizată mai devreme. Termen dat în fața ministrului Dezvoltării

Publicat

YouTube video

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare. În corpul principal al clădirii s-a ajuns deja la stadiul de finisaje, fiind trase instalațiile electrice și muncitorii fiind ocupați cu zugrăvitul.

În ceea ce privește corpul care va beneficia de un nou etaj, potrivit constructorilor, momentan există probleme din cauza lipsei unor stâlpi de rezistență.

De față cu Ministrul Dezvoltării Regionale, reprezentantul constructorilor a dat chiar și un termen mult mai rapid de finalizare, ”la finele anului”, decât cele 26 de luni prevăzute în proiect.

reabilitare colegiul economic

În ceea ce privește dotarea unității școlare cu mobilier nou și tehnică modernă, directorul Colegiului, Cristian Dincă, a declarat pentru Alba24, că acest lucru este momentan pus sub semnul incertitudinii, deoarece au apărut cheltuieli suplimentare cu structura de rezistență.

Prezent în Alba Iulia, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a vizitat şantierul de la Colegiul Economic, pentru a observa cum a decurge lucrarea finanţată de la bugetul de stat, prin PNDL, cu 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), buget la care contribuie serios și Primăria Alba Iulia.

reabilitare colegiul economic

”Corpul C3 a fost adus la stadiul de finisaje, faza de zugrăvit, urmează ca săptămâna asta să fie trase șapele și să montăm pardoselile.

În ceea ce privește corpul care va mai beneficia de un nou etaj, la interior s-a ajuns la stadiul de desfaceri, șape și tencuieli și s-a început armătura pentru extinderea cu noul etaj.

Termenul este de 26 de luni, mai avem un pic, dar ne mobilizăm să finalizăm, dacă totul va fi bine până la finele anului, dacă va fi finanțare.

Avem o piedică cu partea de structură, dar sperăm săptămâna asta se se rezolve, din partea expertului, proiectantului, avem ceva stâlpi de rezinstență care lipsesc, nu știm de ei, am făcut sondaje și acum așteptăm rezultatul expertului și sperăm să continuăm cu extinderea”, a declarat reprezentantul firmei de construcții.

YouTube video

În ceea ce privește finanțarea, Daniel Suciu a declarat că nu se va întârzia nici o zi cu plata către constructori.

”De finanțare să nu vă îngrijorați. Nu întârziați nici o zi. Uitați-vă bine, în maxim 20 de zile și asta este o înțelegere, de când a ajuns factura la Minister, noi o să o plătim”, i-a asigurat ministrul Dezvoltării pe constructori. 

reabilitare colegiul economic

”Proiectul presupune ridicarea cu încă un etaj a corpului de clădire, cu încă 6 săli de clasă, reabilitare electrică pardoseli, uși interoare, zugrăveli de la subsol până la ultimul etaj”, a declarat Cristian Dincă pentru Alba24.

În ceea ce privește mobilierul școlar și dotarea cu aparatură nouă, directorul Colegiului spune că ”era prevăzut, noi am dat în necesar și mobiler școlar, video proiectoare, dar nu știm în ce măsură se va mai putea, deoarece au apărut niște cheltuilei suplimentare, legate de rezistența clădirii și în funcție de aceasta se va revizui cred că bugetul”.

reabilitare colegiul economic

„Proiectul se întinde pe o perioada de 26 de luni, sperăm că se va termina mult mai repede, din ce spune constructorul”, a precizat Dincă.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi au fost relocați în spațiile Școlii Gimnaziale nr.9 pe timpul exectuării lucrărilor de renovare a Colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax