Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Am fost în mașina de raliu a pilotului Tudor Pop din Alba Iulia. Senzații extreme, adrenalină, viteză și cai putere

Publicat

Adrenalină, un spate lipit de scaun și toate simțurile mult mai accentuate decât de obicei: experiența primelor 10 secunde de când pilotul de raliu apasă pedala de accelerație, iar mașina începe să zboare pe asfalt. 

Raliul de la Alba Iulia a început sâmbătă, 3 iunie, iar cei 25 de piloți au avut ocazia să facă mai multe ture de recunoaștere.

Un reporter alba24.ro a urcat în scaunul de copilot al pilotului Tudor Pop din Alba Iulia pentru a înțelege mai bine ce însemnă o mașină de raliu, un traseu, dar mai ales ce simte un șoferul când intră în cursă. 

În momentul în care mecanicii din service îți pun pe cap casca de protecție, începi să conștientizezi ce se va întâmpla.

Însă, cel mai bine îți dai seama ce urmează doar în momentul în care intri în interiorul mașinii.

După prinderea în centrurile de siguranță și după ce portiera s-a închis, nu poți decât să încerci să stai relaxat în scaun și să te bucuri de experiență.


Când pilotul apasă pedala de accelerație și mașina pleacă în viteză de la stand, atunci începi să simți caii putere de sub capotă.

Plecarea de la start este atât de rapidă încât nu îți dai seama când ajungi deja la primele obstacole ale cursei.

În timp ce încălzea roțile mașinii, mai exact făcea o serie de derapaje controlate, am înțeles de ce unii sportivi ajung piloți profesioniști de curse.

Pentru senzația de câteva secunde când timpul pare că se dilată înainte de a intra într-un derapaj controlat pentru a face un giratoiu, pentru momentele de linie dreaptă în care motorul este turat la maxim și mașina pare că zboară pe asfalt.

Pentru Tudor, traseul nu a fost o surpriză deoarece sunt străzile pe care el a crescut, pe care el a condus atâta timp, dar totuși nu este o cursă ușoară.

După turele de recunoaștere l-am întrebat pe tânărul din Alba Iulia cum este traseul și la ce să se aștepte cei care vor vedea astăzi cursele.

”Din punctul meu de vedere traseul este unul foarte complex. Are foarte multe zone care te pot fura, adică dacă nu ești atent poți să greșești foarte ușor, dar pe de altă parte este un traseu care este și rapid, dar și tehnic: este ce trebuie.

Va fi un spectacol pentru spectatori și nu numai că și pentru noi este o distracție și sunt sigur că, concursul va fi unul acerb, ne vom bate până la capăt la sutimi, zecimi.

Îmi place, asta e ideea traseului”, a spus Tudor.

Am vrut să aflăm și dacă are un avantaj datorat faptului că pilotează acasă, pe străzile pe care le cunoaște bine.

”Având în vedere că sunt la etapa de acasă îți dai seama că e drumul pe care am copilărit și știu particularitățile și știu cam pe unde a-și putea ciupi câteva secunde în minus, sau ma rog, să trecem peste ceilalți, dar da, clar avem o tactică”, a mai declarat pilotul.

Mașinile sunt pregătite, traseul este gata, iar piloții sunt nerabdători să apese pedala de accelerație până la podea.

Sâmbătă, în jurul orei 16.00, după etapele de concurs care vor debuta la ora 14.00, pe podiumul amplasat la Alba Iulia, vor urca cei mai buni trei piloți, de pe traseul amenajat în orașul Marii Uniri.

Un video reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax