Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Cetatea din Alba Iulia ”luată cu asalt” de mașini puternice și șoferi care investesc mii de euro în pasiunea lor

Publicat

Zeci de autoturisme, sute de oameni, jante cromate, culori metalizate, motoare puternice și o pasiune pentru mașini, toate au fost într-un singur loc, sâmbătă, 16 aprilie: în mijlocul Cetății Alba Carolina. 

Pentru o zi, Cetatea a fost „punctul zero” – punctul de întâlnire al pasionaților de mașini tunate din țară. Zeci de șoferi și-au adus mașinile la Alba Iulia, mașini în care unii din ei au investit chiar o mică avere. 

De la ora 10:00, istoria din Cetatea Alba Carolina s-a îmbinat perfect cu modernismul mașinilor, forfota oamenilor și vremea plăcută de afară. 

Reporterii alba24.ro au fost prezenți la fața locului, pentru a surpinde cât mai bine evenimentul. Un eveniment care de altfel este primul eveniment de amploare, după mai bine de doi ani, la Alba Iulia și după ce restricțiile pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au fost înlăturate.

„Cars and coffee”, sau în română, „mașini și cafea” a fost un eveniment organizat de un grup de tineri și pasionați de mașini modificate din Alba Iulia.

Au venit șoferi din mai multe județe din țară: Timișoara, București, Sibiu, Hunedoara sau Brașov. Pe lângă ruinele romane din Muzeul Principia, străluceau în soare zeci de mașini care erau privite cu admirație de cei prezenți în Cetate. Șoferii formează o comunitate și mare parte se cunosc între ei.

Primul eveniment de acest gen, la Alba Iulia

„La nivel național a mai fost organizat un singur eveniment de tipul ”cars and coffee” și am zis hai să aducem evenimentul la noi în oraș, să încercăm să schimbăm lucrurile în țară, să schimbăm evenimentele auto, să deschidem și partea de auto spre public.

Din ce vedem tot mai puțini tineri sunt interesați de partea de automotiv și am zis, să încercăm să promovăm acest lucru și la noi în oraș.

Nu s-a făcut niciodată un eveniment de genul, de tuning, super cars, sport cars niciodată nu s-a organizat în Alba Iulia, la nivelul asta”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Tavi Faur, pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: LIVE-VIDEO: Cele mai frumoase mașini tunate, prezente la „Cars & Coffee”, în Piața Cetății din Alba Iulia

Am stat de vorbă cu câțiva șoferi din Alba, dar și din alte județe pentru a afla de unde a pornit pasiunea lor și dacă mașinile pe care le dețin sunt pretabile pentru drumurile din România.

Pasiunea pentru mașini modificate

Printre zecile de mașini expuse i-am găsit pe Cosmin și  Alex, din Sebeș, care dețin un Audi TT și un Golf V GTI.

Cosmin a spus că în partea de mecanică a investit cei mai mulți bani, în jur de 8.000 de euro, în patru ani. Este o mașina sport, dar cu care poate merge și pe drumurile din România. Cosmin încă de mic a fost atras de mașinile puternice și are o pasiune comună alături de tatăl său, care și el deține o mașină modificată.

Golf-ul lui Alex, ca și în cazul mașinii lui Cosmin a fost modificată mult pe partea de mecanică. Tânărul din Sebeș a precizat că nu și-a calculat până acum cât a investit în mașina, dar suma este una considerabilă.

Pasiunea pentru mașini a început din liceu, după ce a avut primul autoturism, iar de acolo totul a mers de la sine.

George Popa și o Dacia 1410 Sport modificată la Alba Iulia

O Dacia 1410 Sport, fabricată în 1984, a fost transformată total de un pasionat de mașini Dacia, George Popa, din Alba Iulia.

Mașina are jante de Renault 12 Gordini, frâne ventilate față-spate, motor cu carburator specific Alfa Romeo, un ax cu came cu deschidere și durată mai mare decât cel de serie și o volantă ușurată, iar la interior bordul și volanul sunt de Renault 12 Gordini.

Deși nu și-a calculat cât a investit în mașină, a avut mai multe oferte din partea unor persoane care au vrut să o cumpere. La un moment dat a primit 15.000 de euro, dar acesta nu a vrut să o vândă.

Mașina a fost cumpărată în 2009 și de atunci George îi aduce constant modificări.

Un Lamborghini, vedetă în prima parte a zilei, iar la volan Vlad Stoica un milionar în cryptomonede

Vezi și VIDEO: Un tânăr milionar din cryptomonede a făcut senzație la Alba Iulia, cu un Lamborghini de 200.000 de euro. Ce poveste are

La un moment dat, în jurul orei, 11:00 în mijlocul Cetății din Alba Iulia și-a făcut apariția și un Lamborghini galben.

Cu numere de Sibiu, acesta a intrat cu zgomot în zona de expoziție și a atras privirile tuturor. La volan era Vlad Stoica, un tânăr de 26 de ani, din Sibiu, care a devenit milionar după ce a investit în afaceri cu cryptomonede.

Mașina a costat în jur de 200.000 de euro. Evacuarea a fost schimbată a precizat Vlad, pentru a fi mai zgomotoasă. Pasiunea pentru mașini a venit în timp la Vlad, după ce a început să schimbe autoturismele și a început să le aprecieze mai mult.

Evenimentul care a avut loc sâmbătă la Alba Iulia a redat viața în Cetatea Alba Carolina, după mai bine de doi ani de pandemie, în care activitățile au lipsit din zona istorică, la Alba Iulia.

Un video reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu. 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax