Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Cristian Lăutaru, sportivul din Alba care a lăsat ghetele de fotbal pentru mănușile de box. Cum crești un campion

Publicat

Sporturile de contact par la prima vedere un univers al celor duri, însă nu este deloc așa. Este o lume a celor care petrec zeci de ore, săpămânal, în sala de antrenamente, a celor care se dedică trup și suflet pentru performanță. 

Este și povestea sportivului Cristian Vlad Lăutaru din Alba Iulia sau Cristi pentru prieteni, care, după 11 ani de fotbal, a pus ghetele în cui și a luat mănușile de box. Este povestea unui tânăr care vrea să urce pe treptele podiumului în lumea boxului. 

L-am întâlnit pe Cristi în sala de antrenamente 62 Factory din Alba Iulia, o sală de sport condusă de Rareș Oprea. Este o investiție privată, făcută pentru a oferi un loc în care pasionații de sport și nu numai se pot antrena, fie de plăcere, fie cum este, în cazul lui Cristi, pentru performanță.

Povestea lui Rareș și a sălii sale a început în urmă cu trei ani. Este un model de sală care are succes în Statele Unite ale Americii. O sală în care se poate face atât fitness, bag working, cât și sporturi de contact.

Pe sporturile de contact, sala tinde spre antrenamente de MMA (Mix Martial Arts) și box.

Cristian a ajuns în sala lui Rareș în urmă cu doi ani.

”A trecut pragul și a spus că este hotărât să meargă pe aces drum. Am spus că dacă este serios putem colabora. Mi-am dat seama că este cel mai de perspectivă elev al meu”, a precizat Rareș Oprea.


Cel mai mult, în sală, pe lângă partea fizică se lucrează la mentalitate. Fiecare sportiv trebuie să aibă o mentalitate puternică, a explicat Rareș, iar dacă aceasta există, restul vine de la sine.

După 11 ani pe terenul de fotbal, în ringul de box

”A fost dragoste la prima vedere” – cuvintele lui Cristi când a fost întrebat cum a fost tranziția de la sportul cu mingea, la cel cu mănușile de box în ring.

Primul meci oficial de box al spotivului din Alba Iulia fost în gala ”Cezar Fight Championship”, o gală de kickbox și box, care s-a desfășurat cu ”casa închisă” la Sebeș. Peste 350 de spectatori au luat parte la evenimentul sportiv.

Meciul dintre Cristian Lăutaru și David Chiș de la ACS Ringul Sălăjan a fost unul dintre cele mai aclamate meciuri. Cristi a făcut o figură bună și timp de trei reprize și-a dominat adversarul.

La sfârșitul meciului, arbitrul, după o decizie unanimă, i-a ridicat mâna sportivului din Alba Iulia.

Totuși, cum a ajuns de la fotbal la box?

Cristi era fotbalist la Clubul Unirea din Alba Iulia. La un moment dat, a un prieten i-a spus că s-a apucat de box și l-a întrebat dacă nu vrea să vină și el.

Pentru a-și crește condiția fizică pe terenul de fotbal, Cristi a pășit în sala de lupte. După primul antrenament acesta, și-a dat seama că vrea să continue cu boxul.

A practicat în paralel fotbalul și box-ul, dar după o accidentare la genunchi a renunțat la ghetele de fotbal și s-a dedicat box-ului.

Antrenamente la o academie de box din Marea Britanie

A ajuns chiar și într-o academie de box din Marea Britanie, a unui boxer, militar în ”Royal Navy”, probabil unul dintre cei mai buni pugiliști ai armatei Regatului.

Cu Rareș a ajuns să se antreneze tot la recomandarea unui prieten, iar de atunci sunt doi ani și jumătate de colaborare.

Este un sport greu, dar Cristian muncește în sala de antrenamente săptămânal.

De la meciul din decembrie 2022, Cristi nu a mai avut meciuri de box, dar așteaptă oferte, a spus acesta râzând.

În 2023 vrea să participe la Cupa României la box și chiar să o câștige.

Pe viitor, Cristi se gândește să facă un pas important, dar în afara țării: să treacă la profesioniști.

Într-o țară în care nu pune mare accent pe sportivii care vor să facă performanță, Cristi, un sportiv din Alba Iulia, are planuri mari de viitor. Să urce pe cele mai importante podiumuri ale box-ului.

Video reportaj realizat de Cristian Panu și Daniel Bloss

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax