Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ cu ”mama” atleților din Alba. Mariana Bucerzan pregătește sportivi de aproape jumătate de secol, la Alba Iulia

Publicat

Cu două cronometre prinse la gât, printre junorii care se antrenează pe stadionul Cetate din Alba Iulia. Așa poate fi găsită zilnic Mariana Bucerzan, ce mai veche și cunoscută antrenoare de atletism din Alba. 

Așa am gasit-o și noi, în locul în care de aproape de jumătate de secol formează sportivi. Prin mâinile ei au trecut sute de copii, care în timp au devenit atleți, iar apoi adulți, oameni la ”casa lor”.

Sute de sportivi au învățat tainele atletismului în cei 47 de ani de când aceasta activează în lumea sportului.

Din 1976, Mariana Bucerzan antrenează la Clubul Sportiv Unirea din Alba. A văzut și perioada în care copiii veneau la mișcare din plăcere, pentru a practica un sport, dar și perioada actuală, în care cei care aleargă pe pista de atletism sunt din ce în ce mai puțini.

Am stat de vorba cu Mariana Bucerzan pentru a afla ce a motivat-o în tot acest timp.

A început cu sportul din clasa a cincea, unde practica handbal. Apoi, la liceu a descoperit atletismul și a practicat aruncatul discului și al greutății.


În 1974 s-a înscris la Școala Superioară de Antrenori, iar din 1976 s-a angajat la CSU Unirea Alba Iulia, unde a ieșit la pensie la 60 de ani.

Acum, la 68 de ani, încă lucrează cu cei mici. Îi ia de la zero, îi formează, le descoperă aptitudinile, iar apoi îi trimite către secția de avansați, pe cei care vor să ducă performanța la un nivel mai mare.

”Acum nu mai vin copiii la sport, le place să meargă la săli unde se plătește nu în aer liber să facă mișcare care înseamnă sănătate. Facem sport gratuit, dar sunt tot mai puțini”, spune antrenoarea despre cei care aleg să mai vină la sport, în lumea atletismului.

”Până mai pot, mai vin la stadion să mai ajut”, mai explică antrenoarea.

Este genul de antrenor care s-a interesat tot timpul de sportivi, de condiția lor fizică, dar și de problemele personale ale acestora. Dacă poate îi ajută mai spune aceasta.

Antrenoarea și-a dedicat viața atletismului și creșterii tinerilor sportivi.

După aproape jumătate de secol de prezență pe stadion, la 47 de ani de antrenorat, Mariana Bucerzan încă se mai uită după copiii care pășesc pe pista din tartan.

Un video reportaj de Daniel Bloss. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax