Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO REPORTAJ: Culesul strugurilor pe Valea Târnavelor, în inima Transilvaniei. Acolo unde vinul se face cu dragoste și hărnicie

Publicat

YouTube video

Județul Alba este locul unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din România. Pe cele 2.500 de hectare de vie din Podgoria Târnave, cea mai mare din țară, a început deja culesul. Este primul pas în lungul drum al strugurilor, de la boabele prinse în ciorchine, la cramele pline de sticle cu Fetească Regală, Riesling, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Chardonnay, Muscat Ottonel și altele. 

În cea mai mare podgorie din țară, munca oamenilor începe dimineața devreme.

Cei 1.000 de muncitori își împart zilnic munca cu cele 13 combine de recoltare, capabile să lucreze și pe timpul nopții. În total, strâng în fiecare zi 1.000 de tone de struguri.

Două luni va ține culesul, fiind nevoie de alte câteva luni pentru ca strugurele să ia forma paharelor băutorilor de vin.

Considerat drumul de mijloc, echilibrul între plăcere şi păcat, vinul este singurul produs al acestor meleaguri, care a dăinuit de-a lungul istoriei, păstrându-şi importanţa şi renumele.

Despre ce presupune această activitate, despre secretele ei și atmosfera însuflețită dintre rândurile de viță de vie încărcate de struguri, urmăriți un documentar Alba24.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax