Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Cum se îmbină tehnologia cu sportul într-o sală din Alba Iulia. Performanță în ski cu ajutorul aparatelor moderne

Publicat

Performanța în majoritatea sporturilor vine prin multă muncă și sute de ore de antrenament. Dar în ultimii ani, tehnologia a început să își spună cuvântul și să joace un rol foarte important în viața sportivilor. 

Este și cazul celor ce fac performanță în ski, la ”Free Motion”, clubul din Alba Iulia condus de Cristian Voinescu. 

Chiar dacă prin natura lui ski-ul este un sport care se practică în aer liber, iarna, pe vârfuri de munte, pregătirea fizică se face în sala de antrenamente.

Am fost în sala de pregătire pentru a înțelege mai bine cum se îmbină tehnologia cu sportul.


Alături de antrenorul de ski a fost una dintre sportivele clubului, Maria Beleiu, care a și prezentat aparatele pe care se antrenează pentru competiții.

De menționat este faptul că în cadrul clubului Cristian Voinescu pregătește sportivi care vor performanță în ski, dar și din alte ramuri sportive, pe partea de mișcare.

Ideea sălii de antrenament a fost concepută pentru a fi un circuit complet, de la încălzirea mușchilor și până la aparate care ajută antrenorul să corecteze și cele mai mici greșeli.

Însă, pe tot parcursul antrenamentului sportivul este monitorizat pentru a se vedea la ce nivel de extenuare a ajuns sau cât de ridicat este pulsul.

Totul se întâmplă în timp real și cu cât sportivul face mai multe exerciții fizice și automat efort, cu atât cifrele de pe ecrane cresc.

Mai exact antrenorul urmărește ca sportivul să ajungă între anumiți parametri, în zona de antrenament de performanță, pentru a vedea care este punctul maxim pe care îl poate atinge.

În timp nivelul maxim de efort crește, iar asta înseamnă ca sportivul devine mai rezistent și are mai multă anduranță.

De asemenea în cadrul unui atrenament se testează și viteza de reacție, coordonarea dintre vizual și fizic, printr-un circuit în care se folosesc mai mulți senzori puși pe jos, și pe care sportivul trebuie să îi atingă într-un anume timp.

Însă, în sală există și un simulator de ski, un aparat care imită perfect coborârea unui practicant pe pantă. La fel în cadrul unui exercițiu se pot vedea și corecta și cele mai mici greșeli de poziție ale sportivului.

După mai bine de 20 de ani ca antrenor de ski, Cristian Voinescu știe că sportul de performanță este într-o continuă evoluție.

În ultimii ani s-au dezvoltat foarte multe aplicații, au apărut foarte multe aparate inteligente în sălile de sport, iar dacă nu ții pasul cu evoluția nu mai poți face față în competiții a mai explicat acesta.

În linii mari, tehnologia și-a făcut loc și în lumea sportului și a ajuns să fie de mare ajutor pentru cei care vor să facă performanță.

Un video reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax