Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Florian Hada și oaza lui de verdeață din Hăpria. Profesorul grădinar, care și-a transformat pasiunea în afacere

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFLQ2QsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


La doar câțiva kilometri de Alba Iulia, undeva în satul Hăpria – comuna Ciugud, un profesor de limba română a lăsat catedra de mai mulți ani și s-a dedicat horticulturii.

Florian Hada, tânărul cu pălărie de cowboy prezent în piețele din Alba Iulia cu plante aromatice și legume crescute în grădina sa, și-a transformat în timp pasiunea într-o mică afacere de familie. 

În cele trei sere pe care le are în grădina din spatele casei nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Atent, Florian inspectează fiecare răsad în parte, fiecare frunză sau legumă în creștere. Oaza de verdeață se îmbină armonios cu meticulozitatea sa și cu dorința de a învăța cât mai multe despre cultivarea grădinilor.

Așa l-am găsit și noi, printre straturile de roșii Bloddy Butcher, roșii Cherry galbene, ardei iuți Jalapeno, ardei grași violeți și ghivece cu lavandă, mentă, salvie, rozmarin sau diverse soiuri de pătrunjel.

După ce a renunțat la postul de profesor, acesta s-a dedicat exclusiv plantelor aromatice și legumelor. Nu se sfiește să recunoască că a fost greu la început, ba chiar foarte greu, dar, ajutat de părinți și soție, în timp, mica afacere a început să dea rezultate.

Chiar dacă lucrează zilnic în sere, tânărul din Hăpria a terminat și Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca, pentru a căpăta mai multă experiență.

Pentru Florian, pasiunea pentru plante și legume a fost nativă. „Eu am copilărit foarte mult la țară și plantele au fost un hobby pentru mine, ba chiar în trecut am cultivat și căpșuni și treptat, treptat a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Nu a fost o trecere bruscă, tot timpul am fost atras de natură. (…) Am căpătat multă experiență lucrând cu plantele, nu din cărți”, spune acesta.

Clienți fidelizați prin respect reciproc și calitatea produselor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    joi, 21.05.2020 at 22:55

    Felicitări pentru munca depusa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax