Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: În atelierul lui Thu Ha, pictorița vietnameză care s-a mutat la Alba Iulia. O poveste despre culoare și pasiune

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF1NG0sMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Într-o casă din cartierul Oarda de Sus, înconjurată de natură, într-un micuț atelier o întâlnim pe Ha, un microbiolog din Vietnam care a ajuns în Alba Iulia și s-a îndrăgostit de liniștea orașului.

Iar liniștea și natura care o înconjoară au trezit în ea o veche pasiune: pictura.

Când am întâlnit-o, Ha lucra la un tablou la comandă: doi tineri care dansau în fața turnului Big Ben din Londra.

Însă, Ha poate să picteze orice, de la pisici, la portrete ale actriței Marilyn Monroe, toate realizate într-o tehnică proprie. 

Am vrut să aflam cum a ajuns la Alba Iulia și mai ales de ce preferat liniștea orașului din Ardeal, față de cel mai mare oraș din Vietnam.

Ha vine din Ho Chi Minh, cel mai mare și aglomerat oraș din Vietnam, cu aproape 9 milioane de locuitori. La baza este microbiolog și a lucrat la un spital militar.

A ajuns în România, alături de Gabriel, un albaiulian care la un moment dat și-a luat rucsacul în spate și a plecat să viziteze lumea.

S-au cunoscut în Vietnam, țară în care Gabriel ajunsese după ce tocmai ce vizitase Australia, iar înainte Noua Zeelandă.

S-au întâlnit întâmplător, pe un site de socializare, iar acum sunt de aproape patru ani împreună.

La început a venit în România în vizită, pentru o lună. Bucureștiul i s-a părut un oraș modern, dar gol, în comparație cu Ho Chi Minh, locul din care venea.

Apoi a vizitat orașele din Ardeal și a rămas impresionată, însă s-a îndrăgostit de Alba Iulia, de liniștea orașului și s-a hotărât să rămână alături de Gabriel în România.

Pictura o avea în sânge de mică, însă cu trecerea timpului, cu intrarea la facultate și cu profesia de microbiolog a lăsat arta.

A reînceput să picteze când a ajuns la Alba Iulia, înconjurată de natură și de liniștea din Oarda de Sus.

Folosește diferite tipuri de pictură, de la cel clasic și până la cuțit.

Poate picta orice, de la balerine, la tablouri la comandă unde animalele de companie ”prind viață” prin pensula ei, natură, sau diferite portrete ale celebrităților.

Prețurile sunt după cum chiar cei doi au spus: pentru ”toate buzunarele”.

Îndrăgostită de natură și liniștea din Oarda de Sus, Ha lucrează zilnic la noi tablouri pe care le expune și le vinde pe pagina sa de Facebook: Thu Ha(Pictez pentru tine).

Un videoreportaj de Cristian Panu și Raul Baciu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    duminică, 11.04.2021 at 23:04

    Ce autoritati locale tampite avem… Daca fata chiar are studii universitare in microbiologie echivalatii-le si folositi-i cunostintele. Specializare microbiologie este deficitara in Alba Iulia, mai ales in aceste vremuri tulburi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax