Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ în Cetatea Alba Carolina, luată cu asalt de mii de copii și părinți: Activități, muzică și distracție de 1 Iunie

Publicat

Cetatea Alba Carolina a fost luată ”cu asalt”, la propriu, de mii de copii, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Baloane, multă culoare, zâmbete, râsete, toate erau prezente în fiecare colț al zonei istorice din Alba Iulia.

În timp ce copiii se distrau, părinții, atenți, supravegheau totul. Cei mai norocoși căutau un loc cu umbră unde să se ascundă de soarele puternic.

La propriu, Cetatea a fost amenajată pentru cei mici. De la trupele speciale, la face painting, nimic nu a lipsit din pregătirea autorităților locale pentru ziua dedicată copiilor.

De la Poarta a III-a și până la statuia lui Mihai Viteazul, oriunde întorceai capul erau copii care alergau de la o activitate la alta.


Atracțiile principale au fost amenajatate lângă fostul palat al copiilor și în Piața Cetății.

În lumea copiilor au intrat și polițiștii de la IPJ Alba, salvatorii ISU și jandarmii.

Polițiștii din Alba Iulia au amenajat un traseu de biciclete pentru cei mici, un concurs cu premii, dar au venit și cu o serie de autospeciale.

Pe lângă jocuri de siguranță rutieră, aceștia au prezentat un mini laborator criminalistic, un echipaj canin și, probabil cel mai spectaculos stand pentru cei mici, masa luptătorilor de la trupele SAS.

Salvatorii de la ISU Alba au adus cele mai atractive autospeciale și echipamente, pe care le folosesc în misiunile de zi cu zi.

Echipa pirotehnică a fost prezentă cu echipamentele pe care le folosesc pentru a căuta materiale explozive, în timp ce pompierii au venit cu o autospecială cu scară extensibilă.

Cei mici au avut ocazia să vadă de la înălțime Piața Cetății, din cabina scării extensibile. La fel, s-au putut fotografia într-o autospecială SMURD.

Nu au lipsit activățile sportive: cei mici au avut ocazia să își pună în mâini mănușile de kickbox, alături de sportivii clubului Revolution Academy Alba Iulia.

În târgul de activități organizat pentru copii i-am găsit și pe cei de la XEO, echipa de robotică a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care au venit cu robotul lor de competiții, pentru a-l prezenta celor mici.

O altă atracție principală a fost zona de tobogane gonflabile, unde la ora de vârf, în jur de 12.00, erau formate cozi de părinți și copii care așteptau să se distreze.

La Alba Iulia, distracția va contiuna până spre seară, iar copiii sunt așteptați în Ceatea Alba Carolina pentru a-și sărbători ziua dedicată lor, cu o serie de activități special pregătite pentru ei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax