Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ la înălțime, printre copaci, în parcul de aventură din Alba Iulia: Adrenalină, sport și distracție în aer liber

Publicat

Ce poți să faci într-o zi caldă de weekend sau într-o mini vacanță? Este întrebarea pe care mulți locuitori din Alba Iulia o au în minte, la început de zi liberă. 

De cele mai multe ori, răspunsul te poate duce cu gândul la o plimbare prin Cetate sau o zi petrecută cu familia acasă. 

Însă există o alternativă care îți poate pune corpul, dar și mintea, la provocare: Parcul de Aventură Dynamis din Alba Iulia.

Situat în oraș, pe Valea Popii, la câteva sute de metri de Parcul Dendrologic, parcul de aventură este alegerea perfectă pentru o zi în natură. 

Pentru cei care nu știu ce este un parc de aventură, reporterii alba24.ro au fost la fața locului și au găsit răspunsul: un mix de aventură, adrenalină și exerciții fizice în natură.

Mai exact, printre copaci sunt amenajate trasee, la înălțime, pe care fiecare aventurier trebuie să le parcurgă. Fiecare element de pe un traseu îți pune la încercare condiția fizică, dar și mintea, deoarece poate fi abordat în mai multe moduri.

De la pânze de păianjen, la scări, panouri de cățărare sau tiroliene peste văi, traseele din parcul de aventuri din Alba Iulia oferă o experiență unică.

Traseeele sunt la înălțime, suspendate, între copaci, iar pentru a fi parcurse este nevoie de un echipament special ce trebuie închiriat de la administrația parcului.

Este vorba despre un ham de escaladă, echipat cu două corzi, carabiniere de alpinism și un scripete special conceput pentru a rula pe cablul de oțel, acolo unde sunt tiroliene.


Fiecare persoană care urcă pe un traseu va fi instruită și va fi nevoită să respecte un set de reguli pentru a se putea bucura de activitate în deplină siguranță.

În parcul de aventuri din Alba Iulia există patru trasee: unul pentru copii și trei trasee pentru tineri și adulți.

Traseul mov este pentru copii, cel galben, cu elemente cu o dificultate relativ redusă, este de preferat pentru începători.

Traseul verde este la o înălțime mai mare și oferă o panoramă amplă asupra parcului. Traseul albastru are în componență elemente mai dificile și este recomandat celor cu mai mult curaj.

Parcul este deschis în zilele de marți și miercuri între orele 10.00 – 18.00, ultima echipare fiind la ora 17.00, și de vinerea până duminica, între orele 10.00 – 18.00, la fel ultima echipare fiind la ora 17.00.

O oră și jumătate costă 25 de lei de persoană, perioadă în care intră instruirea și parcurgerea traseelor. Pentru grupurile mai mari de persoane trebuie făcută o rezervare, la numărul de telefon: 0746 670 729.

Video reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax