Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ la Șard, satul lovit de inundații: Oameni speriați și case inundate, după dezastrul de duminică seara

Publicat

Apele s-au retras de pe străzile din Șard, dar pagublele cauzate prin gospodăriile localnicilor nici nu au fost încă evaluate.

Aproape 100 de case au fost afectate de furia apelor, iar luni de dimineață, oamenii erau în curți și încercau să curețe sau să salveze ce mai era de salvat. 

Grădini, pivnițe, bucătării de vară, toate au fost distruse. 

”De 70 de ani sunt în comuna asta, dar așa inundații nu am mai văzut”, a spus un localnic din Șard.

”Au mai fost inundații, dar să ajungă apa aproape de geam nu am mai vazut”, a mai spus o femeie care trăiește de 42 de ani în sat.


Totul a început duminică seara, când în jumătate de oră mare parte din gospodării au ajuns sub ape. Oamenii s-au grăbit să își salveze animalele și bunurile mai de preț.

În aproape jumătate de oră grădinile, pivnițele și anexele mai joase erau inundate. Localnicii au făcut noapte albă și au așteptat ca pompierii să ajungă în gospodării și să instaleze pompele de apă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO AERIAN: Peste comuna Ighiu s-a lăsat noaptea și disperarea, după inundații. Noapte albă pentru locuitori și pompieri

Reporterii alba24.ro au mers să vadă ce au lăsat în urmă apele după ce s-au retras.

Însă, mare parte din gospodării erau încă inundate luni, iar cele mai mari pagube se aflau în subsolul casei sau în anexe. Prin pivințele oamenilor de la lăzi frigorifice, la butoaie cu vin sau alte băuturi toate au fost distruse.

De asemenea apa a distrus grădinile, roșii, castraveți și ardei cu toate au fost măturate de ape.

Mai mult de atât, oamenii au rămas și fără mâncare pentru găini și porci deoarece habarele au fost și ele inundate.

VEZI ȘI: UPDATE FOTO-VIDEO: INUNDAȚII în comuna Ighiu. Străzile și gospodăriile oamenilor, măturate de o viitură. Imagini dramatice

”Am 71 de ani, dar așa ceva nu am mai prins. Asta a fost rupere de nori”, a spus un bărbat care mai avea apa în curte dincolo de glezne.

Aproape un metru a măsurat apa în gospodăria sa, iar urmele încă se mai vedeau pe pereții casei.

Cu greu încerca cu ajutorul unui făraș să scoată mâlul din curte, dar fără succes.

În fața unei gospodării inundate o familie stătea în timp ce bărbatul casei încerca să desfunde canalizare. Apa le-a intrat oamenilor și în bucătăria de vară, iar pivnița a fost toată inundată.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul distrugerilor provocate de furia apelor, în Alba: Sute de locuințe inundate, localități fără curent și drumuri blocate

”De 42 de ani locuiesc în Șard, dar așa ceva nu s-a întâmplat. Au mai fost inundații și acum 5 ani dar nu așa de mari. Am ieșit la vale, iar în 10 minute toată strada era inundată. Ne-a intrat apa peste tot”, a mai precizat femeia.

De duminică seara, pompierii sunt în teren pentru a scoate apa afară din gospodăriile oamenilor, însă din câte se pare problemele nu s-au terminat deoarece este în vigoare încă un Cod Portocaliu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax