Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Elevul din Sebeș care face bani din IT. Robert a învățat singur cum să facă jocuri pentru telefon și site-uri web

Publicat

La 17 ani codează, face jocuri, site-uri și are planuri mari de viitor: în câteva cuvinte Robert Medrea, un tânăr de 17 ani din Sebeș. A învățat singur tainele programării și cum se poate face un joc de la zero. 

Spune că internetul îți este cel mai bun prieten dacă ai nevoie de ajutor în domeniul IT și al programării.

Am mers la Sebeș să îl întâlnim pe Robert și să aflăm de unde și mai ales când a început să fie atras de lumea liniilor de coduri, o lume care se împarte între sute de ore de studiu, mii de încercări în fața unui ecran și a unei tastaturi.

Robert spune că a fost atras de mic de calculator. De pe la 11, 12 ani a început să joace jocuri pe calculator, dar după un timp s-a plictisit și a vrut să vadă ce se află în spatele unui joc.


Cum arată interiorul unui joc, dar mai ales cum îl poți modifica. Prima dată a început să facă servere de jocuri pentru multiplayer (mai mulți jucători).

Mai exact a început să genereze hărți și locații în care mai mulți jucători se pot juca împreună și interacționa. După un timp a vrut să își facă proprile jocuri și atunci a început să învețe să codeze.

Autodidact: A învățat să codeze de pe internet

Primul pas pentru a face un joc este să știi cum trebuie făcut. A început să învețe cum să scrie linii de cod. Avea în jur de 13 -14 ani și a învățat de pe internet. Nu a avut profesori și nici nu a luat lecții de informatică.

Au urmat mii de ore de practică și de încercări pentru a face un cod să meargă.

Când avea 15 ani a făcut primul său joc pe telefon, iar apoi au mai urmat și altele. Robert spune că pentru un joc a lucrat și câteva luni, timp în care a adunat sute de ore de programare.

Planuri de viitor

Pe lângă jocuri, Robert vrea să facă bani din pasiunea sa pasiune pe care a transformat-o într-o afacere. Mai exact face și găzduiește site-uri web pentru diverși clienți.

În viitor vrea să facă o facultate în domeniul IT-ului și apoi să revină în Alba. Mai exact ara vrea să își facă o companie IT și să facă cât mai multe proiecte în domeniu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax