Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Reportaj TVR în județul Alba. Prin frumoșii Apuseni, pe urmele voluntarilor ardeleni care au luptat în Siberia

Publicat


Emisiunea Televiziunii Române ”Exclusiv în România” a realizat un episod investigativ în județul Alba. Câți dintre noi au auzit, oare, despre Corpul Voluntarilor Ardeleni care, în timpul Primului Război Mondial, a luptat în Siberia?

Ştim că România a înfăptuit Marea Unire după confruntarea cu Puterile Centrale, dar faptul că în acei ani  o parte din trupele noastre s-au luptat cu bolșevicii în Rusia este aproape necunoscut.

Jurnaliştii de la Exclusiv în România au pornit spre satul Runc, din Munții Apuseni pentru a descoperi povestea lui Elie Bufnea, avocat și ofițer care a jucat un rol important în Legiunea Română din Siberia.

Iar în apropiere de satul lui, au explorat o parte din Rezervația Scărița-Belioara pentru a găsi una dintre peșterile ascunse care i-au adăpostit pe partizanii anticomunști. Prilej pentru a descoperi și frumusețea acestei rezervații.

Jurnaliștii au făxut și un popas la Sălciua, sat în care portul și cântecele se păstrează nealterate. Dincolo de munte, telespectatorii au vizitat cetatea medievală de la Colțești – obiectiv turistic spectaculos, care ar merita, poate, să fie mai bine pus în valoare, dar care atrage și așa numeroși turiști români sau străini.

„Și nu în ultimul rând, la Exclusiv în România îi vedem din nou, după câtva timp, pe tinerii care construiesc muzeul viu de la Tecșești și care în vara aceasta, la o sută de ani de la Marea Unire, se dedică restaurării unei case vechi de… o sută de ani. Sunt locuri a căror istorie și a căror frumusețe unică se mai păstrează, încă. Veniți cu noi!”, ne invită Cristina Madgearu, unul dintre producătorii emisiunii Exclusiv în România.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate