Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Reportaj TVR în județul Alba. Prin frumoșii Apuseni, pe urmele voluntarilor ardeleni care au luptat în Siberia

Publicat


Emisiunea Televiziunii Române ”Exclusiv în România” a realizat un episod investigativ în județul Alba. Câți dintre noi au auzit, oare, despre Corpul Voluntarilor Ardeleni care, în timpul Primului Război Mondial, a luptat în Siberia?

Ştim că România a înfăptuit Marea Unire după confruntarea cu Puterile Centrale, dar faptul că în acei ani  o parte din trupele noastre s-au luptat cu bolșevicii în Rusia este aproape necunoscut.

Jurnaliştii de la Exclusiv în România au pornit spre satul Runc, din Munții Apuseni pentru a descoperi povestea lui Elie Bufnea, avocat și ofițer care a jucat un rol important în Legiunea Română din Siberia.

Iar în apropiere de satul lui, au explorat o parte din Rezervația Scărița-Belioara pentru a găsi una dintre peșterile ascunse care i-au adăpostit pe partizanii anticomunști. Prilej pentru a descoperi și frumusețea acestei rezervații.

Jurnaliștii au făxut și un popas la Sălciua, sat în care portul și cântecele se păstrează nealterate. Dincolo de munte, telespectatorii au vizitat cetatea medievală de la Colțești – obiectiv turistic spectaculos, care ar merita, poate, să fie mai bine pus în valoare, dar care atrage și așa numeroși turiști români sau străini.

„Și nu în ultimul rând, la Exclusiv în România îi vedem din nou, după câtva timp, pe tinerii care construiesc muzeul viu de la Tecșești și care în vara aceasta, la o sută de ani de la Marea Unire, se dedică restaurării unei case vechi de… o sută de ani. Sunt locuri a căror istorie și a căror frumusețe unică se mai păstrează, încă. Veniți cu noi!”, ne invită Cristina Madgearu, unul dintre producătorii emisiunii Exclusiv în România.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate