Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Reportaj TVR în județul Alba. Prin frumoșii Apuseni, pe urmele voluntarilor ardeleni care au luptat în Siberia

YouTube video

Publicat

Emisiunea Televiziunii Române ”Exclusiv în România” a realizat un episod investigativ în județul Alba. Câți dintre noi au auzit, oare, despre Corpul Voluntarilor Ardeleni care, în timpul Primului Război Mondial, a luptat în Siberia?

Ştim că România a înfăptuit Marea Unire după confruntarea cu Puterile Centrale, dar faptul că în acei ani  o parte din trupele noastre s-au luptat cu bolșevicii în Rusia este aproape necunoscut.

Jurnaliştii de la Exclusiv în România au pornit spre satul Runc, din Munții Apuseni pentru a descoperi povestea lui Elie Bufnea, avocat și ofițer care a jucat un rol important în Legiunea Română din Siberia.

Iar în apropiere de satul lui, au explorat o parte din Rezervația Scărița-Belioara pentru a găsi una dintre peșterile ascunse care i-au adăpostit pe partizanii anticomunști. Prilej pentru a descoperi și frumusețea acestei rezervații.

Jurnaliștii au făxut și un popas la Sălciua, sat în care portul și cântecele se păstrează nealterate. Dincolo de munte, telespectatorii au vizitat cetatea medievală de la Colțești – obiectiv turistic spectaculos, care ar merita, poate, să fie mai bine pus în valoare, dar care atrage și așa numeroși turiști români sau străini.

„Și nu în ultimul rând, la Exclusiv în România îi vedem din nou, după câtva timp, pe tinerii care construiesc muzeul viu de la Tecșești și care în vara aceasta, la o sută de ani de la Marea Unire, se dedică restaurării unei case vechi de… o sută de ani. Sunt locuri a căror istorie și a căror frumusețe unică se mai păstrează, încă. Veniți cu noi!”, ne invită Cristina Madgearu, unul dintre producătorii emisiunii Exclusiv în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax