Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu.

Rezervația naturală, inclusă în situl de importanță comunitară – Frumoasa, administrată de Consiliul Județean Alba, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 și are o suprafață de 2 hectare. Aceasta reprezintă un abrupt stâncos din șisturi cristaline acoperit parțial cu vegetație forestieră, care la o altitudine de 50 metri de la albia râului are o platformă de forma unei mese.

Frumusețea formațiunii stâncoase a fost surprinsă de producătorul de film Eduard Schneider, cu ajutorul unei drone.  Acesta ne-a oferit posibilitatea de a vi le arăta și vouă.

Legenda Mesei Uriașului

Legenda spune că în vremuri îndepărtate trăia prin Munții Sebeșului un uriaș, al cărui sălaș era în Jidoștina Șugagului. Uriașul trăia în bună vecinătate cu ciobanii din părțile locului, și avea el îsuși o stână mare. În drum de la pășuni spre vale, uriașul se oprea de prânz pe un loc mai ridicat, unde această stâncă îi folosea drept masa pe care își așeza merindele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax