Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Românii ajung mai repede pe litoralul din Grecia. Bulgarii deschid un tunel care unește două segmente de autostradă

Publicat

Românii ajung mai repede pe litoralul din Grecia. Începând din această vară, turiștii români care călătoresc cu mașina spre Grecia vor putea ajunge mai rapid și mai ușor în vacanță. Un tunel de circa 2 km care conectează Bulgaria de Grecia este finalizat.

Noul tunel „Jeleznița” de pe Autostrada „Struma” (A3) are o lungime de circa 2 km și ș este cel mai lung tunel rutier construit până acum în Bulgaria.

„Tunelul <Jeleznița> va fi deschis pentru trafic pe 20 februarie. Tunelul este o facilitate unică, cu toate sistemele moderne de protecție și management inteligent al traficului”, a  anunțat recent ministrul Dezvoltării regionale și lucrărilor publice din Bulgaria, Andrey Tsekov.

Românii ajung mai repede pe litoralul din Grecia

Tunelul are două tuburi separate pentru circulație și este echipat cu toate sistemele de siguranță: iluminat energetic eficient, ventilație, supraveghere video, alarmare în caz de incendiu, sistem inteligent de gestionare a traficului, cabine SOS de urgență, sistem electronic de control al accesului, etc.

Între tuburi există patru conexiuni transversale pentru pietoni și încă două pentru autovehicule, pe care vor putea trece echipajele de urgență, mașinile de pompieri și alte vehicule specializate. În caz de accident rutier sau închiderea unuia dintre tuburi, acestea vor fi utilizate pentru evacuarea în siguranță a pasagerilor.

De asemenea, a fost construit un drum de serviciu la ieșirea sudică a tunelului, un heliport, două poduri peste râul Suha Reka, un zid de sprijin, etc.

YouTube video

Tunelul, construit folosind o metodă austriacă modernă

Tunelul a fost construit folosind o metodă austriacă modernă. Pentru fiecare tub a fost săpat aproximativ un metru și jumătate pe zi și imediat după aceea a fost construit învelișul primar al structurii cu elemente de fixare, beton pulverizat și ancore.

YouTube video

Pe rețelele sociale a devenit deja popular mesajul Ministerului bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Pulice că patru icoane ale Sfântului Ivan Rilski au fost zidite în pereții tunelului, așa cum spune tradiția cu privire la construcția de tuneluri.

Autostrada „Struma” este primul obiect de infrastructură pe care a fost construită o platformă pentru elicoptere – heliport. Aceasta este la aproximativ 410 m de portalul sudic al tunelului, călătorind de la Blagoevgrad spre Kulata. Pe acest heliport vor putea să decoleze și să aterizeze elicoptere medicale cu o greutate de până la 3,750 tone. Greutatea maximă a unui elicopter medical, împreună cu echipamentul, combustibilul și echipajul, este de aproximativ 3,175 de tone. Platforma pentru elicoptere va putea fi utilizată și de elicopterele instituțiilor de stat – Forțele Aeriene – pentru operațiuni de salvare în caz de incidente grave sau masive, de Serviciul de Salvare Montană și altele.

Construcția a început în 2019 și a costat 215,4 milioane de leva, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Fondul de Coeziune al Uniunii Europene și de bugetul național.

sursa foto: mrrb.bg

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax