Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Romanii au câștigat marea bătălie din cadrul Festivalului Apulum 2024 din Alba Iulia. Dacii și aliații lor, învinși

Publicat

Marea bătălie dintre trupele de daci și romani din cadrul Festivalului Roman Apulum din Alba Iulia a avut loc duminică, 18 august. Locul bătăliei a fost Piața Cetății din Alba Iulia. 

A fost pentru primul an când festivalul s-a mutat într-o nouă locație în Cetatea Alba Carolina. Dacă până la ediția din acest an, spectacolele se țineau pe zona verde din fața Catedralei Romano Catolice, în 2024, locația a fost schimbată. 

Însă schimbarea a fost una benefică, deoarece spectacolele s-au văzut mult mai bine în Piața Cetății. Timp de trei zile au avut loc reprezentări ale trupelor romane și ale dacilor alături de aliații lor.

Vineri s-a dat startul celor trei zile de ”dominație romană” asupra cetății. Localnicii dar și turiștii s-au putut plimba printre corturile soldaților romani și ai dacilor. De asemenea au participat la ateliere de meșteșugărit, sau de confecționat obiecte de artizanat.

Seara de sâmbătă a fost dedicată gladiatorilor. Timp de aproape două ore a avut loc un spectacol făcut de reenactori din Alba Iulia, dar și din alte orașe din țară.

În fața publicului a fost pusă în scenă, un întreg scenariu, cu povestea unui gladiator și cum a ajuns el într-un ludus.

Duminică a avut loc competiția  sportivă dedicată reenactorilor. Momentul principal al zilei a fost marea bătălie.

Bătălia dintre trupele romane și cele ale dacilor. În urma luptei, romanii au ieșit învingători în 2024. Festivalul Roman Apulum s-a terminat în 2024 cu o paradă a trupelor care și-au luat rămas bun de la public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate