Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Românii și rușinea de a merge la psihiatru. Ce spune medicul Laura Precup din Alba Iulia despre fenomen

Publicat

Frica de psiholog, frica de psihiatru și rușinea de a merge la un control de specialitate fac ca România să fie la coada clasamentului european în ceea ce înseamnă sănătatea mentală. 

Psihiatrul din Alba Iulia, Laura Precup, a vorbit la radio Alba24.ro, despre reținerile românilor de a merge la un control de specialitate.

De asemenea aceasta a mai discutat și despre cele mai mari probleme pe care unii dintre noi le pot avea: dependențele.

Dependențe care pot fi de la jocuri de noroc la consum de alcool.

Timp de nouă ani, Laura Precup a locuit în Germania unde a fost psihiatru și psihoterapeut. S-a întors în țară, în Alba Iulia pentru a lucra într-o clinică din oraș.


Acesta a putut observa o diferență foarte mare între Germania și România în legătură cu ceea ce înseamnă sănătatea mintală.

În timp ce în Germania oamenii merg din timp la doctor când simt că au o problemă mentală, în România aceștia ajung la un cabinet de specialitate doar când sunt într-o stare avansată a problemei.

De cele mai multe ori intervine frica de psiholog, de psihiatru, dar și de ce spun cei din jurul lor, mai pe scurt rușinea de a apela la un control de specialitate.

Dependența fie de substanțe fie de o anumită acțiune, cum sunt jocurile de noroc sunt printre cele mai mari probleme cu care românii ajung la un cabinet de psihiatrie.

În timpul discuției cu jurnalistul Emil Pojar, psihiatrul Laura Precup, a spus care sunt simptomele care prevestesc o posibilă dependență și cum pot fi ele tratate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax