Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Roșii oltenești la 65 de lei kilogramul în piața din Alba Iulia: ”Nu avem cui să vindem, vine lumea se miră și pleacă”

Publicat

Roșiile oltenești au ajuns să coste în Alba Iulia, 65 de lei kilogramul. Pe lângă ele, pentru o salată ai nevoie de castraveți, iar un kilogram de castraveți autohtoni se vinde cu 35 de lei. 

Sunt prețurile practicate în piața agroalimentară din centrul Municipiului Alba Iulia. 

Se găsesc și roșii la prețuri mai mici între 17 și 20 de lei kilogramul, dar acestea sunt de import, din Spania sau Ungaria. 

Reporterul alba24.ro a mers în piața din Alba Iulia pentru a discuta cu vânzătoarea care are roșii la 65 de lei kiogramul spre vânzare.

Vânzătoarea a explicat de ce roșiile autohtone sunt atât de scumpe.

În linii mari, roșiile la 65 de lei kilogramul costă atât, deoarece în 2023, ”Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire (n.r. au încălzit serele în care au fost crescute roșiile) și ele sunt scumpe.

La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 – 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat vânzătoarea.

Cu prețuri așa ridicate clienții nu prea se înghesuie să le cumpere. Vânzătoarea mai spune că ”prin piață bate vântul”.


Clienții au o părere proastă despre prețurile practicate mai explică femeia. Dar ”asta este nu avem ce face, am adus puține doar câte o ladă din fiecare doar ca să începem cu ceva.

Nu este vremea lor este încă devreme. Dacă era Paștele mai târziu, erau alte prețuri. Este frig afară, marfă nu este. Noi am adus așa să avem, nu ca să vindem”, a mai declarat femeia.

”Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere.

Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe.

Este a doua mână, a treia mână, deci nu pleacă de la producător, subliniază vânzătoarea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Mircea

    joi, 06.04.2023 at 10:43

    CUMPARATI ROSII ROMANESTI CRESCUTE IN STARE IMPONDERABILITATE PE LUNA DOMNUKE MATIES.ASTA ESTE NATIA ROMANA CRED CA DIN PENSIE IM POT PERMITE VREO CATEVA KILE SA MANANC SANATOS SI SA MURIM DE FOAME DAR SANATOS.ASA INTELEGE …. DE ROMAN ECONOMIA DE PIATA.IMBOGATIRE RAPIDA SA NU MAI FIE LOCURI IN AVIOANE PE TIMPUL VERI.SI SUNT TOTI LA FEL DE LA CEL CE CRESTE PIRCUL PANA LA CEL CE VINDE PATRUNJEL.NE ESTE GREATA DE SPECIA-ROMAN

  2. Raul Z

    joi, 06.04.2023 at 10:54

    La gunoi cu ele , nu cumparati , ori le da cu 5 lei kg ori sa le arunce 😉 nu fiti oii proasta sa dati cat cer hotii

  3. Mircea

    joi, 06.04.2023 at 11:21

    AM FOST ADEPTUL PRODUSELIR ROMANESTI PANA IN MADUVA OASELIR DAR ACUM CAND AM VAZUT NESIMTIREA ROMANEASCA LA COTE MAXIME NU MAI IAU NIMIC SA MOARA TOTI CAND VEZI LA PROFI CUM INAUGUREAZA SENATORUL LUI PESTE PRODUSE CU RAFTUL ROMANESC SI GASESTI DULCEATA DE PORTOCALE DE LA CAMPENI.VA DATI SEAMA CE PROSTI NE CRED?

  4. Mircea

    joi, 06.04.2023 at 11:46

    ERAM ADEPTUL PRODUSELOR ROMANESTI DAR NU O SA MAI INTRU AMANOIN NICI UN MAGAZIN CU ASTFEL DE PRODUSE SI NICI NU O SA MAI CUMPAR DE LA NICI UN PRODUCATOR ROMAN PT CA ORICUM TE INSALA ORI CU MARFA ORI CU PRETUL ORI CU AMANDOUA.OARE SENATORUL LUI PESTE UNDE CREDE CA SUNT PORTOCALE LA CAMPENI DE A INAUGURAT LA PROFI PRINTRE ALTELE DULCEATA DE PORTOCALE.NE CREDE CHIAR PROSTI?LA PIATA DIN AMPOI 2 TANTI CE VINDE DE TOATE VARA O VAD DE PE GEAM CUM VINE CU ARDEI GRAS CU SACU DE LA PENY.ADA CA ROMANUL TOT TIMPUL A FOST TEPAR INDIFERENT DA CLASA SOCIALA DIN CARE FACE PARTE

  5. Petru

    joi, 06.04.2023 at 18:27

    Vreau să cumpăr roșii oltenești pentru bulion. SE FACE REDUCERE ???

  6. Lili

    joi, 06.04.2023 at 20:18

    Pai costa atât ca s-o fi scumpit substanta cu care le forțează sa se coaca, nu vedeți ca sunt toate tuguiate?

  7. Georgel

    duminică, 09.04.2023 at 18:12

    felicitări producătorului
    lumea când mănâncă la restaurant mâncare de 2 săptămâni și lasă bacșiș e bine sunt cineva

  8. dolfi

    duminică, 09.04.2023 at 22:03

    Tovule Maties, aici ne-a adus FSN-ul si gasca ta rosie. N-ati facut nimic.
    dar aveti tupeul sa mai iesiti in lume.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax