Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rotitul cocoșului de munte în Parcul Natural Apuseni. Imagini cu animale, surprinse de camerele de supraveghere

Publicat

VIDEO: Rotitul cocoșului de munte în Parcul Natural Apuseni. Imagini cu mai multe animale au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în pădurile parcului și postate pe contul de Facebook al administrației. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor.

„Rotitul” cocoșilor de munte este un ritual de împerechere care are loc primăvara. Masculul defilează în fața femelei și luptă pentru a o impresiona.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri.

Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 de centimetri. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

În România ar mai exista aproximativ 5.000 de exemplare, dar în Europa de Vest sunt extrem de rari.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Credit video: Ghita Floca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax