Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: S-a lansat aftermovie-ului UNTOLD. Ediția 2019, în 1-4 august. Când se scot la vânzare PRIMELE bilete

Publicat

YouTube video

Festivalul UNTOLD, devenit un fenomen internațional, își deschide porțile tărâmului magic în 2019, în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa a ajuns la cea de-a cincea ediție care va fi una aniversară și de neuitat, pentru fanii festivalului. Organizatorii pregătesc deja participanților o ediție legendară, care va depăși tot ceea ce au trăit în cele patru ediții de până acum.

PRIMELE 10.000 DE ABONAMENTE SE PUN ÎN VÂNZARE MIERCURI, 14 NOIEMBRIE, ORA 14.00

Pentru fanii festivalului care s-au înregistrat pe untold.com, călătoria spre UNTOLD 2019 începe miercuri, 14 noiembrie, la ora 14.00 când vor fi disponibile primele 10.000 de abonamente. Doar cei care s-au înregistrat pe www.untold.com pot achiziționa primele abonamente scoase la vânzare, la un preț special.
Primele 10.000 de abonamente pentru UNTOLD 2019 vor putea fi achiziționate la prețul de 99 de euro plus taxe. Prețul final al abonamentelor va fi de 169 de euro plus taxe. Tot miercuri, 14 noiembrie vor fi puse în vânzare şi abonamentele VIP la prețul special de 269 de euro plus taxe, prețul final al acestora fiind de 339 de euro plus taxe.
Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, funcţional începând cu data de 14 noiembrie, ora 14.00, prin care va putea achiziţiona cel mult 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.untold.com.

Cel mai așteptat moment de către fani, după ce ediția din acest an s-a încheiat, este  lansarea aftermovie-ului UNTOLD 2018.

Cele mai intense momente trăite de public și  artiști în cele patru zile au fost surpinse în aproximativ 15 minute. Peste 80 de oameni au  filmat peste 75 de TB (terabytes) de imagini incredibile, unice și de neuitat pentru cei peste 355.000 de participanți. Tehnica de realizare a aftermovie-ului UNTOLD 2018 este cea  folosită și în celebrele filme SHERLOCK HOLMES și THE HOBBIT, adică postproducerea lui în 50 de cadre pe secundă, metodă care ajută la crearea unei experiențe imersive.

PESTE 35.000 DE TURIŞTI STRĂINI ŞI PESTE 45 DE MILIOANE DE EURO ATRASE ÎN COMUNITATEA CLUJEANĂ
An de an, festivalul UNTOLD este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa. La cea de-a patra ediţie a festivalului, peste 355.000 de participanţi  veniţi din întreaga lume au trăit emoții incredibile și experiențe unice în tărâmul UNTOLD,  alături de cei peste 200 de artişti internaţionali. O creştere semnificativă s-a observat şi în acest an, în ceea ce priveşte numărul de turişti străini care au participat în acest an la festivalul UNTOLD. În cele patru zile, peste 35.000 de turişti străini au venit în Cluj-Napoca,  din toate colţurile lumii. În 2018, festivalul UNTOLD a atras în cele patru zile, în comunitatea clujeană, peste 45 de milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A început concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race. Sute de participanți la competiția de la Alba Iulia

Publicat

Peste 400 de concurenți participă sâmbătă la concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race, ediția a doua. Aceștia au luat startul din zona Parcul Unirii – Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu și vor parcurge mai multe localități din regiune.

Alba Carolina Bike Race este o competiție de ciclism cross country, care se desfășoară în cadrul unui eveniment maraton, cu plecare din Alba Iulia. Concurenții parcurg traseu prin mai multe localități din regiune, pe o distanță de aproximativ 65 km.

Evenimentul este un proiect al Asociației Biciclim Alba în parteneriat cu Primăria Alba Iulia. Sunt aproximativ 450 de concurenți, pe categorii de vârstă.


Adresată iubitorilor de ciclism montan, competiția se desfășoară pe 3 trasee: de 23 km, 36 km, respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate, și este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator, care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut.

Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia-Inuri-Mamut.

Sunt organizate și trei probe pentru copii.

Program Alba Carolina Bike Race

Sâmbătă, 24 septembrie

Zona de activitate: Strada Mihai Viteazu intersecție cu strada Crișan, lângă Monumentul lui Avram Iancu și Casa de Cultură a Sindicatelor

 • 08:00 – 10:00 – înscriere, ridicarea kiturilor de participare – locație Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, lângă zona de Start/Finish
 • 09:00 – 10:00 – start cursa INVICTUS ROMANIA

 • 10:15 – ședință tehnică
 • 10:30 – start pentru proba de 63 km
 • 10:45 – start pentru proba de 36 km
 • 11:00 – start pentru proba de 23 km
 • 11:15 – start pentru proba de 200 m destinat copiilor
 • 11:30 – start pentru proba de 1000 m destinat copiilor
 • 12:00 – start pentru proba de 2500 m destinat copiilor
 • 13:00 – 16:00 – prânz și curățirea bicicletelor
 • 15:30 – 16:00 – festivitate de premiere
 • 10:00 – 15:00 – concursuri pentru copii organizate ASOCIATIA BICICLIM ALBA (lângă Monumentul lui Avram Iancu, în parcarea de autocare)

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Stadionului ”Cetate” Alba Iulia. Cât va costa gazonul nou, cu sistem de irigare prin aspersoare automate și încălzire

Publicat

stadion

Modernizarea terenului de fotbal de pe Stadionul Cetate din Alba Iulia va costa aproximativ 2,4 milioane lei. Documentația – studiu de fezabilitate intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 27 septembrie.

Lucrările propuse vizează montarea unui gazon natural tip rulou, asigurarea irigării terenului prin aspersoare automate și instalație automată de încălzire a gazonului.

Stadionul ”Victoria Cetate” are o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri și se află în proprietatea Primăriei Alba Iulia. Este singura locație pentru activități sportive la nivel național și județean. De asemenea, găzduiește meciurile de fotbal ale echipei CSM Unirea Alba Iulia.

Terenul, respectiv suprafața de joc a stadionului este în present din gazon natural. Starea acestuia, în lipsa unor sisteme de irigație și degivrare, este puternic influențată de condițiile meteo și anotimpuri.

Două variante de modernizare

Sunt luate în calcul două soluții tehnice.

Prima variantă, cu valoare totală a investiției de 2.447.528,223 lei din care construcții montaj 2.291.404,5 lei, cuprinde:

 • încălzirea suprafeței de joc cu sistem de cabluri încălzitoare utilizând energia electrică; 144 de cabluri încălzitoare; fiecare cablu – 4227 W
 • suprafața încălzită: 106 x 69 m = 7.314 m; împărțită longitudinal, în șase zone (fiecare zonă – 24 de cabluri); cablurile încălzitoare vor funcționa independent pe zone
 • gazonare cu gazon rulouri

Lucrări:

 • eliminare bălării, cioturi, bolovani / erbicidare totală a suprafeței
 • decopertarea terenului circa 15 cm / transport material rezultat
 • umplutură cu amestec de nisip cu zeolit și îngrășăminte organo-minelare (circa 15 cm)
 • nivelare suprafețe; realizare suprafață în patru ape, cu pante de 0,5% către marginea terenului, pentru scurgerea rapidă a apelor de suprafață
 • montare rulouri gazon cu tractoare echipate cu atașamente speciale
 • sistemul de irigare prin aspersoare automate: tubulatură de apă, electrovane, componente electrice, aspersoare

A doua variantă: 4.484.456,286 lei din care construcții-montaj 4.278.714,615 lei

Diferența față de prima variantă este sistem de încălzire/degivrare a suprafeței de joc cu conducte cu agent termic apă caldă, preparată cu ajutorul unor central termice murale, pe combustibil gazos, montate pe acesta.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bilete mai scumpe pentru transportul public local, la Aiud. Cu cât ar urma să crească prețurile. PROIECT, în dezbatere publică

Publicat

Primăria Aiud a publicat recent, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor pentru transportul public local de persoane în municipiu. 

Potrivit raportului de specialitate, se solicită creșterea cu 30% a tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate, datorită majorării principalelor elemente de cheltuieli.

„Justificarea propunerii de modificare pe baza unui memoriu tehnico-economic, prezintă oportunitatea creșterii tarifelor datorită creşterii principalelor elemente de cheltuieli, respectiv, dacă tariful mediu actual pe cele 25 trasee este de aproximativ 4,75 lei/km (cel mai ieftin traseu este 3 lei iar cel mai scump traseu 7,2 lei) cu o creștere de 30% conform solicitării ar rezulta un tarif mediu de 6,11 lei/km, ceea ce înseamnă o valoare sub nivelul tarifului mediu rezultat ca urmare a prognozei de creștere a cheltuielilor”, se precizează în documentul citat.

Proiectul de hotărâre împreună cu documentele pregătitoare sunt prezentate pe site-ul aiud.ro  la secţiunea Informaţii publice/Dezbateri publice. Cei interesaţi pot prezenta în scris în perioada 26 septembrie 2022 – 7 octombrie 2022, propuneri, sugestii şi opinii cu caracter de recomandare, de luni până joi între orele 08.00 – 16.00 și vineri între orele 8.00 – 14.00 la registratura Primăriei Municipiului Aiud,  str. Cuza Vodă, nr.1, prin fax la nr. 0258/861280 sau prin e-mail la adresa trdeciz@aiud.ro.

Noile tarife propuse pentru transportul public local de persoane

Traseu – Tarife în vigoare (TVA inclus) – Tarife propuse (TVA inclus)

 • Aiud – Păgida – 5 lei – 6,5 lei
 • Aiud – Zona Hepat – 3,28 lei – 4,26 lei
 • Aiud – Ghe. Doja – 3,28 lei – 4,26 lei
 • Aiud II – Ciumbrud – 6 lei – 7,8 lei
 • Gâmbaș – Ciumbrud – 6 lei – 7,8 lei
 • Gârbova de Jos – Ciumbrud – 6,6 lei – 8,58 lei
 • Gârbova de Sus – Gârbova de Jos – 3,57 lei – 4,64 lei
 • Gârbovița – Gârbova de Jos – 3,57 lei – 4,64 lei
 • Gârbovița – Gârbova de Sus – 3,28 lei – 4,26 lei
 • Măgina – Ciumbrud – 6 lei – 7,8 lei
 • Gârbova de Sus – Ciumbrud – 7,2 lei – 9,36 lei
 • Măgina Sat – Ciumbrud – 6 lei – 7,8 lei
 • Gâmbaș – Păgida – 3 lei – 3,9 lei
 • Păgida – Ciumbrud – 7,2 lei – 9,36 lei
 • Gară – Aiud II – 3,5 lei – 4,55 lei
 • Aiud – Ciumbrud – 3,5 lei – 4,55 lei
 • Ciumbrud – Sâncrai – 4 lei – 4,08 lei
 • Aiud – Gâmbaș – 4 lei – 4,55 lei
 • Aiud – Sâncrai – 4 lei – 5,2 lei
 • Aiud – Măgina – 4 lei – 5,2 lei
 • Aiud – Măgina Sat – 5 lei – 6,5 lei
 • Aiud – Gârbovița – 5 lei – 6,5 lei
 • Aiud – Gârbova de Jos – 5 lei – 6,5 lei
 • Aiud – Gârbova de Sus – 5,95 lei – 7,74 lei
 • Aiud – Hotar – 5 lei – 6,5 lei

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câinii fără stăpân capturați în comuna Ciugud vor fi aduși la adăpostul din Alba Iulia. Colaborare între primării

Publicat

Câinii fără stăpân identificați și capturați în comuna Ciugud vor fi transportați și cazați în adăpostul public din Alba Iulia. În acest sens, cele două primării încheie un protocol de colaborare valabil șase luni.

Primăria Alba Iulia deține adăpost public pentru câini fără stăpân, autorizat, funcțional, cu administrare proprie și personal angajat, capacitate de cazare de 120 de capete, mijloc de transport autorizat, personal specializat pentru tranchilizare și capturare dotat cu aparatura necesară, se arată în proiectul de HCL propus de aprobare în 27 septembrie.

Având în vedere criteriile de eficientizare financiară a activității serviciului, a faptului că comuna Ciugud este învecinată Municipiului Alba Iulia și a constatărilor că mulți câini sunt abandonați pe teritoriul UAT Alba Iulia, provenind din localitățile comunei Ciugud, se propune încheierea protocolului de colaborare.

Municipiul Alba Iulia se obligă să presteze, prin Serviciul de administrare Pieţe, Târguri şi Gestionarea Câinilor fară Stăpân:

 • servicii de transport
 • manoperă capturare câini
 • cheltuieli materiale
 • proceduri medicale obligatorii privind cazarea în adăpost.

Municipiul Alba Iulia, prin Serviciul de administrare Pieţe, Târguri şi Gestionarea Câinilor fără Stăpân, se obligă să găzduiască în adăpostul de animale fără stăpân aparţinând UAT Municipiul Alba Iulia, câinii fară stăpân capturaţi pe raza comunei Ciugud.

Câinii vor fi păstrați în adăpost pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare.

Pentru aceste servicii, Primăria comunei Ciugud va suporta următoarele costuri:

 • cheltuieli privind deplasarea autovehicului autorizat – 4 lei/km
 • cheltuieli manopera capturare câini – 86 lei/oră
 • cheltuieli servicii veterinare- 250 lei/câine
 • cheltuieli cazare adăpost – 12 lei/zi/câine

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax