Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Salvamont Alba a primit emblema de onoare a DSU. Distincția, acordată în urma exercițiului cu aparatul de zbor tip jet-pack

Publicat

Cu ocazia Zilei Medicinei de Urgență din România, Serviciul public județean Salvamont-Salvaspeo Alba a primit emblema de onoare din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Distincția a fost acordată pentru ”sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului de urgență din România”. Mai exact, au fost recunoscute astfel ”eforturile depuse în îndeplinirea exercițiului în premieră pentru România” prin care a fost testat echipamentul jet-pack de zbor, în 20 mai, la Rimetea.

Este vorba despre Gravity Industries Jet Suit, un rucsac cu care salvatorii se pot deplasa pe calea aerului la intervenții.

Vezi VIDEO Premieră națională în Alba: Iron Man de România. Un jet-pack cu pilot a fost testat cu succes la Rimetea. Exercițiu DSU

O nouă tehnologie pentru salvatori

”DSU, cu sprijinul Salvamont Alba și ISU Alba au testat în premieră o nouă tehnologie menită a eficientiza răspunsul echipelor Salvamont într-o situație critică.

Sistemul de tip rucsac cu care salvatorii se pot deplasa pe calea aerului este alcătuit din șapte motoare turbojet dispuse astfel: trei în partea din spate și câte două în dispozitivele pentru mâini.

Testarea a fost în cursul acestei luni. Potrivit scenariului, drumul pe care echipele Salvamont l-ar fi făcut ar fi durat o oră și 30 de minute. Cu acest echipament, timpul până la preluarea victimei a durat doar două minute.

Pentru eforturile depuse în îndeplinirea acestui exercițiu în premieră pentru țara noastră, se acordă emblema de onoare DSU”, a fost mesajul organizatorilor.

Distincții DSU de Ziua Medicinei de Urgență

Evenimentul s-a desfășurat la București, în prezența ministrului de interne Cătălin Predoiu și a secretarului de stat din MAI Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

”Ziua Medicinei de Urgență este un alt bun prilej de a adresa colegilor noștri pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul UPU/CPU și din cadrul Serviciilor Publice de Ambulanță, piloți, salvamontiști și voluntari, mulțumirile și înalta noastră considerație pentru munca depusă în scopul salvării de vieți.

Specialitatea de medicină de urgență a prins contur în România în anii 90 și a continuat să evolueze și să se adapteze permanent la nevoile cetățenilor. Prin obiectivele stabilite de către DSU, cu sprijinul tuturor structurilor de urgență, astăzi, România are un sistem integrat de urgență performant, care oferă servicii de calitate tuturor cetățenilor, adaptate cerințelor internaționale”, este mesajul DSU.

Embleme de onoare DSU au mai primit pompieri, voluntari, medici, asistenți de ambulanță sau UPU, care s-au remarcat prin contribuții deosebite în situații de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax