Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sara, câinele polițist al IPJ Alba, dresată să prindă infractori. Legătura puternică dintre agentul de poliție și patruped

Publicat

Blândă, ascultătoare, dar aprigă și puternică atunci când conductorul îi dă comanda: Ea este Sara, unul dintre câinii polițiști ai IPJ Alba. 

În vârstă de 5 ani și jumătate, Sara a fost atracția evenimentului organizat de reprezentații IPJ Alba, cu ocazia Zilei Poliției Române, în Cetatea Alba Carolina. 

Sute de elevi din oraș s-au pozat cu Sara și au așteptat să o mângăie pe cap.

Alături de conductorul ei, Sara, în teren are o misiune bine definită: să prindă infractorii.


Mai exact este un câine polițist de patrulare intervenție.

Reporterul alba24.ro a testat abilitățile Sarei de a lătra și răspunde la comenzi.

Sara participă la misiuni de patrulare ale poliției, iar atunci când intervine un element negativ, un infractor spre exemplu, în funcție de ce se întâmplă pe teren acționează instant.

Spre exemplu dacă simte că cel care o poartă în lesă sau în ham, conductorul este atacat, atunci Sara reacționează fără comandă și îl apucă pe atacator de braț.

Dacă este un grup de persoane care cauzează probleme, Sara, printr-o comandă specifică poate împrăștia imediat grupul.

Mai mult de atât, poate să atace la comandă o anumită persoană dintr-un grup care face scandal, dacă conductorul îi indică persoana respectivă.

Un câine polițist este antrenat încă din primele luni de viață. Chiar de când este doar un pui acesta începe procesul de formare pentru a deveni câine polițist.

Până la vârsta de cinci luni este dresat la centrul chinologic, iar de la vârsta de cinci luni este preluat de conductor care realizează cu el o altă formă de dresaj, până la vârsta de un an.

Cariera unui câine polițist se poate întinde și până la 10 ani. În tot acest timp, între câine și conductor se realizează o conexiune foarte puternică, iar despărțirea de câine este una foarte grea.

De cele mai multe ori, când câinele își încheie cariera, conductorul îl adoptă pentru a-și petrece pensionarea alături de cel cu care a servit.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax