Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | SĂRBĂTOAREA MUZICII: Mesajul adresat albaiulienilor de către Sir Tim Rice, „Legenda Disney”

Publicat

YouTube video

În mai puţin de o săptămână, Alba Iulia va străluci din nou în feeria muzicală numită “Sărbătoarea Muzicii”. O intensitate de delicii muzicale din care albaiulienii vor gusta timp de trei zile, o uluire pătimaşă în compania selectă a unor artişti extraordinari.

Citeşte şi SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Nume mari, noi genuri muzicale, creaţii clasice şi concerte live în Piaţa Cetăţii. PROGRAMUL COMPLET

Cvartetul londonez Cantabile devine gazda acestui eveniment, ducând cu ei pretutindeni în lume povestea unei Cetăţi renăscute şi a unui festival din ce în ce mai dăruit, cu artişti care au strâns milioane de aplauze de pe mii de scene ale lumii. În această ediţie a “Sărbătorii Muzicii”, Cantabile vor încânta publicul de la Alba Iulia cu fragmente din celebrul musical Aida, scris de Sir Elton John şi Sir Tim Rice.

Dacă despre Sir Elton John cuvintele sunt de prisos, proiectând asupra muzicii o întreagă istorie, despre Sir Tim Rice se poate spune că este cel care a dat strălucire unor partituri din creaţii celebre, rămase în memoria afectivă a milioane de oameni: Evita, Jesus Christ Superstar,  Aladin, Beauty and the Beast, The Lion King etc.

A colaborat de-a lungul carierei cu Ennio Morricone, Andrew Lloyd Weber, Cliff Richard şi mulţi alţii. Este câştigătorul a trei Oscaruri, a trei Globuri de Aur, două Grammy-uri, iar portfoliul poate continua cu numeroase recunoaşteri profesionale. În 2002 a fost numit „Legenda Disney”, iar în 2008 a primit o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.

Sir Tim Rice a dorit să transmită un mesaj personal albaiulienilor folosind subtilitatea umorului britanic, în mod direct, dar şi prin intermediul Cantabile prieteni şi veritabili mesageri ai celebrului liricist englez, în seara de 21 iunie, inaintea spectacolului de operă Aida.

Sir Tim Rice spune că se află în Brazilia şi regretă că nu poate fi prezent. „As vrea să vă mulţumesc tuturor pentru că îmi ascultaţi cântecele, interpretate minunat de Cantabile. Sper că vor cânta <Don`t Cry for Me, Alba Iulia.”:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax