Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Satul autentic românesc imaginat în machetele a peste 5000 de elevi din comunele din Alba. Expoziție la Muzeul Unirii

Publicat

Satul copilăriei, satul românesc autentic, sau chiar cele mai importante atracții turistice ale județului Alba, au ”prins viață” în forma unor machete realizate de elevii județului. 

Este vorba despre concursul județean de machete ”Satul copilăriei mele”, concurs la care au participat peste 5000 de elevi din 62 de comune din Alba. 

Machetele au fost atât de bine realizate încât au devenit parte a unei expoziții în cadrul Muzeului Unirii din Alba Iulia.

Elevii au fost lăsați să lucreze în stilul lor și să realizeze machetele cu materialele dorite de aceștia. Mare parte din cele 200 de machete expuse la muzeul din Alba Iulia sunt complexe, iar elevii au lucrat până în cele mai mici detalii.

În medie elevii au lucrat chiar și mai mult de o lună pentru a realiza o machetă. În timp ce unii elevi au optat pentru a face o așezare rustică, o gospodărie, sau chiar o atracție turistică, alți elevi și-au adus aminte de casa bunicilor și cum arăta gospodăria.

Concursul s-a desfășurat pe două ramuri de vârstă, elevii din ciclu primar (clasele pregătitoare – IV) și elevii din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Lucrările au fost realizate individual pentru secțiunea desene și colaje, iar pentru secțiunea de machete grupuri de maxim 5 elevi.

Juriul a fost format din specialiști în domeniu, profesori de desen din școlile unde s-a desfășurat concursul și reprezentanți ai autorităților administrației publice locale.

S-au acordat câte 3 premii pentru fiecare categorie/secţiune de concurs. Pentru cele 62 de comune participante s-au acordat aproximativ 1.200 de premii, constând în rechizite şcolare, cărţi şi alte materiale didactice pentru fiecare categorie de vârstă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax