Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Scade TVA-ul pentru energia termică, de la 1 ianuarie: Măsuri pe perioada iernii. Decizie anunțată de premierul Ciucă

Publicat

Scade TVA-ul la energia termică, este anunțul făcut de premierul Nicoale Ciucă, într-o ședință de guvern, susținută vineri 17 decembrie. 

Mai exact TVA-ul va scadea de la 19% la 5 %. Taxa pe valoare adăugată va fi strabilită la 5% de la 1 ianuarie, pe perioada iernii, pentru energia termică livrată populaţiei, şcolilor, spitalelor şi altor instituţii.

”În ședința de astăzi va fi aplicată cotă a TVA de 5% pentru energie termică atât pentru populație, cât și pentru școli, spitale sau alte instituții. Măsura se va aplica în lunile de iarnă pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la energie”, a anunțat Nicolae Ciucă.

De asemenea pe lângă TVA premierul Ciucă a vorbit și despre prelungirea programului Prima Casă.

„Astăzi avem pe masa Guvernului OUG-ul privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, findamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici, care aparţin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a declarat premierul.

Adică, premierul a mai anunţat că, în prelungirea programului Prima Casă, Guvernul va stabili o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare se încadrează între suma de 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax