Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Scandal cu amenințări la Cîmpeni. Platanul care a participat la Arborele European al anului, toaletat cu drujba

Publicat

Video scandalos la Cîmpeni. ”Platanul falnic” care a participat la „Arborele European al anului”, a fost toaletat cu drujba de către reprezentanții primăriei din Cîmpeni. O femeie ”înarmată” cu un telefon mobil, încearcă să apare arborele de furia drujbelor, dar este amenințată de către viceprimărița din localitate, care îi spune ”Vă jur că vă lovesc telefonul și vi-l arunc.”

Un alt bărbat o amenință pe aceasta că dacă nu stă la trei metri distanță o va plesni: ”La trei metri distanță că v-am plesnit”.

amenintari campeni

Pe filmare apare și primarul din Cîmpeni, Călin Andreș, care declară că cei care toaletează arborele sunt muncitori și că nu știe dacă platanul a fost declarat un arbore de însemnătate, deoarece nu a primit nici o înștiințare oficială la primărie.

Potrivit filmării platanul a fost premiat în data de 19 martie de către Parlamentul European de la Bruxelles întrucât s-a aflat printre finaliștii competiției ”Tree of the Year Europe 2019”.

Platanul falnic din Câmpeni a fost  în competiţie alături de alţi 14 arbori din tot atâtea ţări europene. După o săptămână de la deschiderea sesiunii de vot, arborele din Câmpeni a avut peste 4.200 de voturi.

Copacul din capitala Ţării Moţilor a câştigat competiţia naţională, organizată în perioada 3 octombrie – 23 octombrie 2018, după ce a primit primit cele mai multe voturi online în raport cu ceilalţi cinci arbori seculari incluşi în concurs.

Propunerea platanului din Câmpeni, copac aflat în pericol de dispariţie datorită dezvoltării urbane, a venit din partea Stanei Drăgoiu, avocat şi susţinător al mediului înconjurător. Arborele din Câmpeni a devenit un fel de simbol al oraşului. În trecut, oamenii îşi dădeau în trecut întâlnire ”la platan”.

În epoca comunistă, lângă platan a fost construit un cinematograf. Proiectanţii şi constructorii au avut mare grijă să fie ocrotit. Astfel, la umbra platanului, au continuat să fie spuse poveştile mai multor generaţii.

Administraţia locală ar fi intenţionat să îl taie pentru că afecta lucrările de modernizare a clădirii casei de cultură a oraşului.

sursă video: Facebook- Cîmpeni cu opinii și idei de la cetățeni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ana

    joi, 28.03.2019 at 12:58

    Bravoo doamna draga , daca noi nu aparam natura , atunci cine.

  2. old secondhand

    joi, 28.03.2019 at 14:33

    felicitări!

  3. Bily

    vineri, 29.03.2019 at 14:22

    A circulat mesajul de mai jos:

    Dragi compatrioți,
    Vă adresăm rugămintea de a vă implica în campania de votare a Platanului din Câmpeni, pe site-ul treeoftheyear.org. Vizibilitatea României la nivel european va depinde strict de numărul de voturi pe care platanul nostru îl va primi în intervalul 14.02 – 28.02.
    Haideți să arătăm Europei că și noi, românii, avem mândrie națională și, mai mult, ne pasă de patrimoniul natural, care este încă unul dintre cele mai bogate din Europa!!
    Echipa Romanian Tree of the Year 2019 vă mulțumește pentru susținerea acestui demers!!
    VOTAȚI PLATANUL SECULAR DIN CÂMPENI!! VOTAȚI ARBORELE ROMÂNESC AL ANULUI 2019!!
    Fără voturile românilor, vom ajunge încet, dar sigur, la finalul clasamentului, așa cum s-a întâmplat anul trecut!!!
    Este rușinos ca România, care are încă cele mai mari suprafețe de păduri seculare, să ajungă la coada clasamentului…😔
    Pentru a evita un astfel de deznodământ, invitați prietenii, colegii, rudele, profesorii, părinții să voteze Platanul din Câmpeni – Arborele Românesc al anului 2019!!

    Iar „oficialitatile locale” zic ca nu stiu despre ce este vorba! EI ar fi TREBUIT sa fie primii care sa stie despre ce este vorba! Sa le fie rusine si primarului si acelei „vedete” de viceprimarita. Halal! Rusine lor! O pata de rusine pe obrazul orasenilor din cauza acestor necunoscatori! Mare rusine ar trebui sa le fie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax