Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal în fața Kronospan Sebeș. Un grup de protestatari au identificat un camion suspect și au chemat autoritățile


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEwM3gsMA=="></script></p>


Un protest împotriva defrișării pădurilor și a tăierilor ilegale a început marți dimineața, la Sebeș, în fața Holzindustrie Schweighofer și a continuat mai apoi în fața intrării de la Kronospan. Evenimentul a fost anunțat pe rețeaua de socializare Facebook.

Protestatarii au intrat în live și nu s-au oprit timp de câteva ore.

La un moment dat protestatarii s-au oprit asupra unui camion care se afla în parcare și care părea a fi supra-încărcat. Deși în acte apăreau doar aproximativ 27 de metri cubi ca fiind încărcați pe mașină, aceștia au considerat că, în mod evident, era mult mai mult lemn și au decis să cheme autoritățile.

Mai mult, la verificarea numărului de înmatriculare în aplicația „Inspectorul Pădurii”, transportul de lemn figura valid pentru data de luni, 9 decembrie.

Reprezentanțiii Diaspora Europeană Oficial spun că toate camioanele care erau în zona Kronospan au dispărut la apariția lor, doar cel reclamat a rămas, acesta fiind defect. Unul dintre reprezentanții grupului Diaspora Europeană Oficial, Marius Mocan, a spus că a trebuit să vină din Marea Britanie pentru a face treaba autorităților locale.

Între timp, la fața locului au sosit reprezentanții Poliției și ai Gărzii Forestiere. Autoritățile au anunțat că sigilează mașina.

Potrivit reprezentantului Gărzii Forestiere, transportul de lemn are aviz pentru 48 de ore. Camionul a plecat de la Baia Mare în data de 9 decembrie. Se pare că mașina s-a defectat în zona intrării la Kronospan.

Polițiștii au sigilat mașina, care va fi dusă într-un depozit, iar cantitatea de lemn va fi măsurată.

A fost un apel la 112 din partea protestatarilor aflați în fața companiei, care aveau o suspiciune că transporta mai mult lemn decât cea din acte. Teoretic, mașina era încărcată cu mai puțin de 26,98 de metri cubi, dar aceștia spun că ar fi vorba despre o cantitate mai mare.

Numărul mașinii de transport, AB75FED apărea cu autorizație eliberată ieri, pe aplicația Inspectorul Pădurii.

Șoferul camionului nu este din localitate și nici nu se afla lângă mașină.

sursă video: Diaspora Europeană OficialȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EDUCAȚIE

  Stimulent financiar de 2.000 de lei pentru profesori și de 1.500 de lei pentru personalul nedidactic. Proiect aprobat la Senat

  Publicat

  examen profesor

  Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar.

  S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

  Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

  „Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

  Potrivit propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă.

  În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare ale legii, se mai arată în proiectul de act normativ.

  Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a apreciat că personalul din învăţământ merită ajutorul, „pentru că educă şi cresc oameni”.

  „Am învăţat în aceste luni că solidaritatea şi respectul pot face diferenţa şi că ei care sunt numiţi eroii zilelor noastre pot şi trebuie să fie recompensaţi. (…) Este un ajutor pe care acest eroi îl merită, pentru că cresc şi educă oameni, dincolo de salarii tăiate sau promisiuni nerespectate. Pentru că azi se vrea ca şcoala să fie un servitor electoral şi un (…) agent de propagandă pentru Guvernul PNL. Repet: România are nevoie de medici buni şi de profesori dedicaţi, dar şi ei, la rândul lor, au nevoie de sprijin şi de recunoştinţă. De aceea, în numele parlamentarilor PSD, le spun ‘Mulţumim că faceţi România bine!'”, a afirmat Preda la dezbaterea proiectului, în plenul Senatului.

  Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

  sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Comunicat: Valentin-Cristian Oneț este candidatul PRO România la Primăria din Roșia Montană

  Publicat

  Născut în 1963, la Câmpeni, Valentin-Cristian Oneț s-a căsătorit în anul 1989 și s-a stabilit definitiv la Roșia Montană. În prezent, este inspector de asigurări iar soția e auditor public intern la Primăria orașului Abrud. Împreună, au două fiice, una arhitect iar cealaltă economist.

  A absolvit Școala Superioară de Afaceri București, Filiala Alba Iulia, specializarea Economie și Sociologie Rurală, cu examen de licență susținut la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. De asemenea, are un master absolvit la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, în specializarea Marketing, Audit și Expertiză Contabilă. Până în 2007, a fost director la Casa de Cultură ,,Ion Buteanu” din Abrud.

  Principalele sale proiecte, menite să asigure prosperitatea Roșiei Montane, sunt:

  1. Elaborarea Planului Urbanistic General și a Planurilor Urbanistice Zonale, fără de care nu se poate face nimic în direcția dezvoltării comunei noastre.

  2. Realizarea unei rețele de apă potabilă care să facă posibilă racordarea tuturor locuitorilor comunei, inclusiv a celor din satul Dăroaia.

  3. Asigurarea de facilități pentru investitorii care creează locuri de muncă pentru locuitorii din comună.

  4. Realizarea unor drumuri de acces în toate satele comunei care să asigure circulația în siguranța al cetățenilor.

  5. Repararea podului peste râul Abrudel și a drumului de acces spre satul Dăroaia.

  6. Asigurarea transportului gratuit pentru toți cetățenii comunei, la Câmpeni și Abrud în zilele de sâmbătă și luni, cu autobuzul primăriei.

  7. Asigurarea transportului gratuit pentru elevi.

  8. Acordarea de parcele pentru tinerii din comună, pentru construirea de locuințe.

  „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a votului dumneavoastră doresc să realizăm împreună toate proiectele pe care vi le propun. Deși, la ora actuală, comuna noastră se află pe marginea unei prăpastii, asemenea păsării Phoenix ea poate renaște din propria-i cenușă. ÎMPREUNĂ, UNIȚI, PUTEM RECLĂDI ROȘIA MONTANĂ”, a transmis Valentin-Cristian Oneț.

  PE 27 SEPTEMBRIE 2020 VOTAȚI:

  poziția 1 pe buletinele de vot pentru Primar

  ONEȚ VALENTIN-CRISTIAN

  și

  poziția 2 pe buletinele de vot pentru Consiliul Local

  Candidații Partidului PRO România:

  1. ONEȚ VALENTIN-CRISTIAN – inspector de asigurări.

  2. LAZEA DANIEL – contabil șef la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud și președintele composesoratului Roșia Montană.

  3. SZEKELY OVIDIU (PIKI) – un mic întreprinzător în zonă.

  4. BOBAR EUGEN – fost director al școli din comună, un apreciat profesor si om de caracter.

  5. BAR NICOLAE – fost maistru și un bun gospodar.

  6. COSMA STEFAN – fost tehnician silvic, un om care păstrează tradiția agricolă a locului în creșterea animalelor.

  7. BERINDEIE VASILE ALIN – un tânăr muncitor care dorește prosperitatea comunei noastre.

  8. COTEȚ RADU CONSTANTIN – un întreprinzător local în transportul cu TAXI.

  9. CORCHEȘ ALINA ELENA – o tânăra șomeră, care își dorește un viitor mai sigur și locuri de muncă pentru tinerii din comună.

  10. JURCA LUCIAN NICOLAE – un tânăr electromecanic care dorește relansarea economică a comunei.

  COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

  PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

  CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Cum va recupera Ministerul Sănătății banii cheltuiţi pentru decontarea testelor RT-PCR pentru identificarea COVID

  Publicat

  România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiţi pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel naţional în vederea identificării infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul Programului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS).

  Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii a depus spre finanţare 4 proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 lansat în luna mai 2020 de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

  Activităţile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecţiilor active cu virusul SARS-CoV-2 la nivel naţional realizate sau ce se vor realiza în cadrul Programului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020 – ianuarie 2021.

  „Am început lupta în această pandemie în condiţii de austeritate şi am fost nevoiţi ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiţii de siguranţă prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecţionaţi pentru a fi utilizaţi tot în sectorul sanitar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

  Proiectele depuse de Ministerul Sănătăţii, atât retrospective, dar şi care privesc cheltuieli viitoare, au ca obiectiv şi creşterea numărului de teste RT-PCR efectuate la persoanele eligibile, la nivel naţional, în vederea identificării infecţiilor active cu virusul SARS-CoV-2 şi controlul evoluţiei sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, estimându-se ca în luna martie să fie aprobată finanţarea.

  Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei, aproximativ 200 milioane de euro.

  Sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  FOTO VIDEO: Un șofer de autobuz din Alba Iulia a fost rănit, după ce a fost prins între două autobuze

  Publicat

  Un șofer a fost prins între două autobuze și rănit, în timp ce lucra la unul dintre cele două autovehicule.

  Mai exact șoferul în cauză era în spatele unui autobuz, unde efectua o reparație, iar cel de-al doilea autovehicul l-a lovit pe bărbat în timp ce încerca o manveră de parcare în spatele acestuia. 

  Incidentul s-a petrecut în stația de autobuz din zona Gării CFR din Alba Iulia, în jurul orei 15.20. 

  Potrivit IPJ Alba, șoferul a fost transportat la spital, iar la fața locului se fac verificări pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat.

  Știre în curs de actualizare.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate