Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scene incredibile surprinse pe A10 Sebeș-Turda. Un șofer agresiv, oprit de polițiști, intră peste aceștia în autospecială

Publicat

Scene incredibile au fost surprinse vineri, într-o parcare de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Un șofer de 39 de ani din județul Argeș a fost oprit de polițiști după ce a avut un comportament agresiv în trafic și folosea semnalele luminoase în mod repetat și nejustificat.

După ce a refuzat să prezinte actul de identitate, acesta a pătruns în autospeciala de poliție pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele și mai apoi a plecat. 

Bărbatul s-a ales cu permisul suspendat timp de 60 de zile și cu două amenzi în valoare totală de peste 9.600 de lei. Și polițiștii care l-au oprit sunt cercetați în ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 16.00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui conducător avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație.

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum și faptul că urmează să fie sancționat contravențional.

Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, conducătorul auto fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș.

Ulterior acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare.

În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către polițiștii implicați în acest eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Anvelopa Zam

    duminică, 22.01.2023 at 08:31

    Bine le-a făcut. Asta nu vinde pătrunjel sa va bateți joc de el. Dacă erați asa șmecheri pe cum vreți sa păreți trebuia sa îl încătușați pe ță…gan și sa îl reduceți la tăcere. Da nu …. voi sunteți super polițiști doar cu amărâți.

  2. Scotland yard

    duminică, 22.01.2023 at 10:32

    Agresiv grāsutu de argesan care vine dā pā anglia cu mertzanu… asa cred ca face si prin anglia pufosu; dacā āsta nu e ultraj, atunci când e?

  3. mim8

    duminică, 22.01.2023 at 14:41

    sa poti bate ***** cu acte in regula si tu te închizi in mașina de miliție.
    Gizăs ce I rupeam fâșu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax