Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Școala de Dans Chirilă din Alba Iulia, peste 20 de ani de pasiune pentru dansul modern. Secretul performanței: multă muncă

Publicat

Școala de Dans „Chirilă” este povestea unei pasiuni vechi de 20 de ani. Zeci de copii frecventează săptămânal cursurile de dans modern și gimnastică ale școlii.

Reporterii Alba24 au discutat cu Bianca Chirilă fondatoarea școlii, care ne-a primit la o sesiune de antrenament, unde fetele ne-au prezentat două dintre dansurile cu care au participat la competițiile recente.

Cele două dansuri prezentate au fost „Madagascar” și „Dans Țigănesc” interpretate de două dintre grupele Școlii de Dans, „Spirit Liber” și „Apulum Dance”.

Proiectul Școala de Dans „Chirilă” a demarat în urmă cu mai bine de 20 de ani, în luna octombrie a anului 2002.

În cei peste 20 de ani de activitate, după spusele fondatoarei proiectului, Bianca Chirilă, mii de copii au trecut pragul Școlii de Dans „Chirilă” pentru inițiere și performanță în lumea dansului modern.

Când vine vorba despre rezultatele obținute de-a lungul timpului de către echipele Școlii de Dans „Chirilă”, Bianca ne povestește:

„Nu am fost întotdeauna așa de grozavi cum ni s-a dus renumele în ultima vreme, întrucât este nevoie de multă muncă pentru ca rezultatele bune să apară.

Anul acesta (școlar) am avut 10 participări la concursurile naționale și o participare europeană, unde rezultatele au fost excepționale, și am obținut peste 20 de medalii de aur la concursurile de la Târgu Mureș, Onești, Deva, Oradea, Timișoara sau Viena.”

Printre realizările cele mai importante ale Scolii de Dans „Chirilă” se numără și organizarea Concursului Național „Bucuria Dansului” care se bucură de un real succes, ajungând la ediția cu numărul 11.

La cea mai recentă ediție, desfășurată în 1 aprilie 2023, au participat peste 600 de dansatori și dansatoare din 8 județe.

Activitatea școlii se desfășoară în trei localități din județul Alba, anume, Alba Iulia, Cugir și Zlatna, iar Bianca ne mai povestește și că și-ar dori să aibă parte de mai mulți cursanți băieți, întrucât acum doar fete frecventează cursurile.

La Concursul Internațional din Viena la care dansatoarele Școlii de Dans „Chirilă”, acestea au fost premiate pentru următoarele dansuri:

  • Apulum Dance – Aladin locul I, Dans țigănesc locul I, Burlesque locul I;
  • Spirit Liber – Crazy minds locul II, Acrodance locul II, Tarantella grup locul I;
  • Duo Filimon Anamaria, Szackacs Antonia locul I
  • Duo Sunzuiană Lorena, Gherman Mara locul I

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax