Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Școala Livezile nu va mai avea ciclu gimnazial în anul școlar următor, după ce părinții au ales să își ducă copiii la Aiud

Publicat

Școala din comuna Livezile nu va mai avea ciclu gimnazial în anul școlar următor. Potrivit primarului Horațiu Han, mai mulți părinți au optat deja să își ducă copiii la școala din Aiud, astfel că în anul școlar următor ar rămâne în comună doar șase copii. „E păcat de toate investițiile care s-au făcut”, a spus primarul, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Anul trecut Consiliul Local a adoptat hotărârea prin care școala a primit avizul. Deja ciclul gimnazial este cu un număr extrem de puțini de elevi, anul acesta 10, de la anul vor rămâne doar șase.

Având în vedere că suntem aproape de municipiul Aiud și prin infrastructura care se creează prin Transalpina, din Livezile până la prima școală din Aiud facem undeva la 7 minute. Mulți părinți au optat să își ducă deja copiii din ciclul gimnazial la școala din Aiud. (…)

E păcat de infrastructura creată la nivelul Școlii Livezile. Arată extraordinar școala, am asigurat toate condițiile, dar efectiv nu mai sunt elevi, numeric vorbind.

Gândiți-vă că la noi erau și două clase simultan în anii 88-90. Acuma, cu grădiniță, cu ciclul gimnazial și ciclul primar, mai sunt 50 și ceva.

Nu o să mai primească cred ciclul gimnazial nici avizul inspectoratului și este oarecum dureros că școala nu va mai funcționa la nivelul gimnazial. De la anul cred că va rămâne doar grădiniță și ciclul primar. (…)

Școala putea să funcționeze cu numărul de copiii din comună, dar de ani de zile s-a creat așa un fenomen, copiii să plece la oraș. Sunt mulți, se organizează pe mașini, părinții cum pot, merg 3-4. Păcat că nu avem noi o bază legală de a asigura transportul. (…)

Școala ar fi funcționat dacă toți copiii ar fi rămas aici. E păcat de toate investițiile care s-au făcut”, a declarat primarul Horațiu Han.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adam Nicola

    duminică, 12.11.2023 at 15:11

    Ar trebui mutat ciclul gimnazial ca acești deja pot face naveta de la toate școlile unde nu mai sunt cel puțin 20 de elevi. Măcar la gimnaziu dacă ar face asta inspectoratele ar demonstra ca nu țin cont de culoarea politica a primarilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax