Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Se consumă droguri în rândul elevilor din Alba? Ce spune Adrian Dușa, directorul filialei de Cruce Roșie din județ

Publicat

Organizația Crucea Roșie, filiala Alba, s-a implicat activ în ultimele luni într-o amplă campanie de prevenție în rândul elevilor din județ. 

Este vorba despre o campanie care s-a desfășurat în ultimele opt luni, în aproape 50 de școli din județ, unde beneficiarii au fost în jur de 4000 de elevi. 

Prezent la Radio Alba24.ro, Adrian Dușa, directorul  Filiala județeană Alba de Cruce Roșie a vorbit cu Emil Pojar despre cele mai mari probleme din rândul tinerilor din Alba.

Campania a pornit după ce lucrătorii organizației au văzut cele mai mari probleme cu care se confruntă tinerii.

În acest caz au organizat o serie de activități de prevenire a obezității, depresiei, bullying și de conștientizare a efectelor negative ale consumului de droguri.


”Am dus în fața copiilor cu medici, nutriționiști, psihologi, care le-au vorbit elevilor despre problemele pe care le-am expus mai sus. Am făcut și campanii de igienă, unde elevii au fost învățați cum să se spele corect pe mâini”, a precizat Adrian Dușa.

Consumul de droguri în rândul tinerilor

Printre cei care lucrează la Crucea Roșie sunt și angajați ai Spitalului Județean de Urgență Alba pe secția de primiri urgențe UPU. Nu de puține ori au fost cazurile în care tineri au ajuns în stare gravă la spital din cauza consumului de droguri, a precizat Adrian Dușa.

”La clasele mai mari am discutat despre consumul de droguri și din păcate drogurile nu sunt străine pentru copii”, a declarat directorul de filială.

Alături de Emil Pojar acesta a vorbit despre consumul de droguri în rândul tinerilor și despre cazuri în care tineri ajunși la UPU sub efectul substanțelor psihoactive nu își mai recunosc părinții.

De asemenea au mai discutat despre problema telefoanelor mobile în rândul elevilor și dependența pe care o au de tehnologie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax