Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Se schimbă modul de calcul al indemnizației pentru mame. Cât va fi indemnizația minimă și care va fi suma maximă

Publicat

impozite bani taxe

Deputatul de Alba, Alin Ignat, a transmis vineri că un proiect de lege inițat împreună cu colegii săi din PNL Mara Calista și Florin Alexe, care vizează creşterea cuantumului indemnizaţiei pentru mamele care au născut, a trecut de Senat. 

Potrivit proiectului de lege, spune Ignat, cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru mame nu poate fi mai mic decât 60% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

De asemenea, cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 12.000 lei, adică de 4 ori valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată (față de maximul de 8.500 de lei cât este în prezent).

„Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…)

Am considerat că trebuie să raportăm această indemnizație minimă care are o evoluție de la an la an, și anume salariul minim și atunci propunem o modalitate de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% la salariul minim pe economie.

Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim de astăzi, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei, cât este în prezent” a spus deputatul de Alba, Alin Ignat.

De lege ar beneficia aproximativ 55.000 de beneficiari, care lună de lună încasează această indemnizaţie minimă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax