Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Secretele pepenilor de Dăbuleni. Mariana Stoicea vinde, de 30 de ani, la Alba Iulia, cel mai renumit soi de lubeniță

Publicat

Secretele pepenilor de Dăbuleni. De 30 de ani, Mariana Stoicea vine în fiecare vară la Alba Iulia. Își așează tarabele în piață și timp de câteva luni vinde cea mai bună lubeniță. 

Pepenii de Dăbuleni sunt cunoscuți la nivel național, fiind cei mai buni de pe piață. Solul nisipos în care se coc și secretele producătorilor din Dăbuleni i-au transformat într-un adevărat brand. 

Maria Stoicea este unul dintre producătorii și vânzătorii de pepeni din Dăbuleni autentic. De 30 de ani, vine în fiecare vară la Alba Iulia și pleacă atunci când se termină vara.

Am fost în piața Cetate din Alba Iulia pentru a afla de la Mariana Stoicea care sunt secretele celor mai căutați pepeni din România.

Pepenii sunt cele mai căutate fructe pe timp de vară.

”Pepenii noștri sunt cei mai renumiți din țară, datorită nisipurilor pe care le avem la Dăbuleni, primii care apar pe piața românească, din sezon. Sunt dulci. Un pepene de calitate trebuie să fie roșu, trebuie să fie zemos, să fie proaspăt.

Noi aducem pepenii din câmpurile noastre”, a explicat producătorul.

Cum poate fi recunoscut un pepene de Dăbuleni

Pepenii de Dăbuleni trebuie să aibă codița verde, să aibă un aspect lucios. De asemenea trebuie să aibă pata de jos galbenă. La interior trebuie să aibă o textură foarte compactă, să nu fie prea trecuți, să nu fie ațoși”, a mai precizat Mariana Stoicea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. daian daniela

    sâmbătă, 22.06.2024 at 12:05

    O CUNOSC PE DOAMNA DE MULTI ANI.aRE INTOTDEAUNA PEPENI FOARTE BUNI SI ESTE O PERSOANA DE MILIOANE.Avem noroc ca a ales Alba .

  2. Mircea

    sâmbătă, 22.06.2024 at 17:00

    Nota 10 cu felicitari.Am vazut familia asta sipe TV 5 MONDE un canal de tv din Franta intr-un documentar.FELICITARI si sunt sugur ca nu au avut timp de mărșăluit cu tractoare de zeci dr mii de euro prin orasele patriei cerșind si spunând cat de rau ne-a facut UE.Fara sa spuna de unde au avut bani de tractoare ,de combine ,de jeepuri 4×4 sa se plimbe pe tarlale.Au muncit cinstit toate familia traiesc decent si fara pomeni.Ei nu fac politica adevarat occidentali

  3. Cezar Alexandru Gheorghe

    duminică, 23.06.2024 at 19:07

    Pepenii de la Dăbuleni nu se fac pe nisipuri dacă nu aplică îngrășăminte chimice luați analiza și pe urmă vorbiți.Nu se compară cu pepenii de la Furculești crescuți pe PĂMÎNT unde au fost codrii Teleormanului,unde și eu am cultivat cu mulți ani în urmă și nu am folosit îngrășăminte chimice și au crescut foarte mari 18-23kg.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax