Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Secretul din ceaunele în care s-a gătit mâncarea la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Varză cu cârnați și prăjitura gospodinelor

Publicat

Varză cu cârnați și o prăjitură tricolor: asta au avut în meniu cei care au petrecut 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Alba Iulia. 

Mai exact, în jur de 7000 – 8000 de porții de varză cu cârnați, gătită de o armată de bucătari. De asemenea, Toma – bucătarul Cetății a pregătit o prăjitură de aproximativ cinci metri. Undeva la 500 de porții de desert. 

Am stat de vorbă cu șeful bucătarilor, Radu Zărnescu, care a gătit porțile de varză cu cârnați. În mai multe ceaune, varza se gătea la foc lin. A fost o muncă întinsă pe mai multe zile, deoarece materia primă a fost pregătită din timp.

Vorbim despre o tonă și jumătate de varză și câteva sute de kilograme de carne.

Apoi, a urmat gătitul propriu zis. Automat, la o asemenea cantitate de mâncare, situația se complică. Mâncarea se gustă de mai multe ori și se condimentează pe parcurs. Asta este și secretul, ca bucătarul să fie foarte atent și să condimenteze în timp ce gătește mâncarea.

După o zi de gătit, la ora 15.30, cei prezenți la Alba Iulia au început să mănânce din varza cu cârnați.

În paralel, Toma, bucătarul Cetății a pregătit o prăjitură tricolor.

O prăjitură inventată de gospodinele din comunism, iar secretul a fost explicat de acesta pentru alba24.ro: caramelul sărat a fost ingredientul folosit de acesta pentru a da gust prăjiturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorin

    sâmbătă, 02.12.2023 at 00:49

    am luat și eu o porție de acea varză cu cîrnaț…nu am putut-o mînca….varza a fost ne fiartă….foarte piparată.o mâncare oribilă din punctul meu de vedere.
    la acea prăjitură nu am mai ajuns ,că sa terminat.
    am gustat puțin vin …vinul a fost foarte bun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax