Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Șeful IPJ Alba a explicat de ce aparatele de drug test au dat erori în trecut. Polițiștii au primit tehnică nouă în dotare

Publicat

Polițiștii din Alba, cei de la rutieră, au în dotare aparate noi de testare drugtest. Cele vechi, care au dat erori în multe cazuri, au fost înlocuite cu altele mai moderne. 

Afirmația aparține șefului IPJ alba, Florin Dogaru. Acesta a și oferit o explicație legată de erorile pe care aparatele le dădeau în trecut. Acesta a declarat că polițiștii au aparate noi, în conferința de presă susținută marți, 13 februarie la sediul IPJ Alba. 

Una dintre explicații ar fi că aparatul avea un singur filtru de test, care putea permite și altor substanțe să fie catalogate ca și droguri. Când șoferii testați pozitiv ajungeau la laborator, la testarea de sânge, testele ieșeau negative, iar motivul era că aparatele de la Medicină Legală au două filtre de testare.


Cel mai mare număr de erori s-a înregistrat în 2022, când din 114 rezultate pozitive pentru droguri pentru șoferii testați din Alba, doar 37 au fost confirmate de testele de laborator.

Ce a spus șeful IPJ Alba

”Până în toamnă (n.r. toamna anului 20230 am avut niște aparate care au avut anumite rezultate, cu anumite erori. Spre sfârșitul anului am fost dotați cu aparate noi, mult mai performate. Din câte cunosc eu procentul de eroare este mult mai mic.

Noi am avut o întâlnire cu cei de la Medicina Legală, ei aveau acel aparat, pentru a verifica analizele din sânge și urină și ne explica tehnic că acel aparat avea două filtre mult mai performate decât ce aveam noi.

Automat filtrul nostru pe care îl aveam în aparat putea să scape și alte substanțe pe care le asocia cu anumite substante active”, a declarat șeful IPJ Alba, Forin Dogaru.

În completare Dorin Davidaș, șeful serviciului Rutier, a precizat că toate unitățile de poliție au primit aparate noi de testare pentru depistarea substanțelor psihoactive.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax