Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Şeful IPJ Alba, Mihai Rus: Măsura MAI de reducere a perioadei de școlarizare este una bună. Care este deficitul de personal în judeţ

Publicat

mihai rus Decizia MAI de a reduce perioada de școlarizare la jumătate în școlile de agenți și subofițeri este o măsură bună, consideră comisarul şef de poliţie Mihai Rus, desemnat inspector şef IPJ Alba. Potrivit acestuia, varianta aleasă de MAI este mai bună decât cele trei luni de școlarizare care se fac la încadrările directe.

Guvernul României a adoptat miercuri, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, o hotărâre ce prevede creșterea cifrei de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI.

Vezi şi Ministerul de Interne suplimentează locurile la şcolile de agenţi şi subofiţeri. Perioada de şcolarizare, redusă la jumătate. Măsuri pentru reducerea deficitului de personal

Despre această decizie a comentat și comisarul şef de poliţie Mihai Rus, desemnat inspector şef IPJ Alba, care este de părere că măsura este una prielnică având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă unitățile de poliție din țară, inclusiv din județul Alba.

„Ne confruntăm la acest moment de un deficit de încadrare cu personal, iar Ministrul Afacerilor Interne a elaborat o strategie pe termen scurt, mediu și lung. Una dintre soluții a fost aceea ca agenții de poliție de la școlile de agenți să termine din an în an, să reducă perioada de școlarizare de la doi la un an, sigur să se încerce să se comprime și să se realizeze o pregătire intensă în școlile de poliție. Este o măsură bună în acest moment pentru că decât trei luni la cei care se încadrează direct, într-un an este mult mai bine pregătit un elev care termină școala de poliție. În plus față ceea ce se învață în programele de pregătire în școlile de poliție, noi am realizat un plan de pregătire a acestor tineri pe care i-am încadrat precum și a celor care termină școlile de poliție, spețe concrete cu activități pe care trebuie să știe să le desfășoare”, a spus comisarul şef de poliţie Mihai Rus.

Acesta a precizat că la ora actuală deficitul de personal în judeţul Alba se ridică la 18,6%, adică 102 agenți de poliție și aproximativ 49 de ofițeri.

„Noi încercăm să prioritizăm încadrarea structurilor în funcție de situația operativă existentă la un moment dat. Dacă pe o anumită zonă, într-o anumită localitate, identificăm o problemă, luăm măsuri și delegăm, împuternicim, aducem polițiști din alte zone pentru a rezolva problema. În acest moment nu pot să spun că este o problemă deosebită, facem față cu succes oricărei provocări profesionale, sigur că numărul orelor de muncă ale polițiștilor au crescut foarte mult pentru că ei sunt nevoiți să desfășoare toate activitățile”, menţionează şeful IPJ Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax