Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Senatorii PSD Robert Cazanciuc și Daniel Breaz, despre problemele legate de justiția din România și cazul „Damian”

Publicat

17806912_1430998336921762_411326538_n Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a fost prezent joi la Alba Iulia pentru o întâlnire cu studenții Universității „1 Decembrie 1918”. După dezbaterea pe teme juridice pe care a avut-o cu tinerii, acesta, alături de rectorul universității, senatorul PSD Daniel Breaz, au ajuns în fața jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă.

Cazanciuc a vorbit despre procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe care-l cunoaște de 20 de ani, și despre care spune că este acum „un alt om”.

„Din postura de procuror general, l-am văzut altfel, din păcate, mult mai activ. Din perspectiva mea, la limita textului de lege care vorbește despre obligația de rezervă a magistratului, chiar dacă procurorul general nu e un simplu magistrat, care are dosare, și are responsabilitatea unui sistem întreg. Sau cu atât mai mult, are obligația de rezervă când exprimă opinii în spațiul public. Deci, din punctul meu de vedere, domnul Lazăr a avut câteva apariții publice în anumite momente importante în dezbaterea publică în care nu și-a manifestat obligația de rezervă așa cum mă așteptam la orice magistrat, cu atât mai mult de la domnul Lazăr pe care, așa cum spuneam, îl știu de 20 de ani ca un om extrem de echilibrat”, a declarat Robert Cazanciuc.

Printre subiectele abordate de Cazanciuc s-a regăsit și OUG 13, cea la care a făcut referire și în declarațiile legate de Augustin Lazăr. Acesta spune că nu ar fi promovat acea ordonanță.

„Aș fi promovat o dezbatere publică mai întâi pentru a clarifica textele. Evident că, dacă nu ai dezbatere publică, apar suspiciuni și acolo unde nu există. Nu avem nimic de ascuns, e păcat să nu faci dezbatere publică”, spune fostul ministru.

Pe lângă subiectele juridice dezbătute în conferință, Cazanciuc a fost întrebat despre problemele interne existente în interiorul partidului, mai exact excluderea lui Gheorghe Damian (primarul de la Ciugud).

„Cred că PSD Alba va pune dialogul acolo unde trebuie. Dacă cineva este exclus înseamnă că undeva e ruptă comunicarea. De ce? Asta partidul din interior trebuie să știe și să tranșeze”, spune Cazanciuc.

Referitor la acest subiect, Daniel Breaz își menține punctul de vedere și consideră că nu a fost o decizie înțeleaptă.

„Aici a fost vorba despre o propunere de excludere, acest lucru va trebui validat, deci nu este încă finalizată procedura. Este propunerea de excludere care va ajunge pe masa comitetului executiv național. Când va ajunge, sub ce formă, cine o va prezenta, ce se va decide vom vedea la momentul respectiv dar cum spune și colegul meu, calea dialogului este cea mai importantă și cred că suntem suficient de capabili încât să putem rezolva o astfel de problemă într-un mod benefic pentru partid” spune Daniel Breaz.

Întrebat despre alegerile interne și despre o posibilă candidatură la șefia PSD Alba, Breaz a declarat că are în momentul de față două funcții care îl responsabilizează și îi limitează timpul.

„Nu vreau să spun că iau în calcul varianta de a candida, în momentul de față sunt senator, sunt rector, sunt două funcții care mă responsabilizează foarte mult timpul meu este limitat, dacă ziua ar avea acum 40 de ore probabil aș avea timp să mă mai și odihnesc. Sunt foarte multe persoane în PSD, din județul Alba, care pot să ocupe fără probleme funcția de președinte a partidului. Important este să avem o echipă și important este ca echipa să fie unită, onestă. Noi suntem acum într-un punct în care putem să crește, și putem să creștem frumos și ceea ce am realizat în 10 decembrie putem să ducem mai departe”, spune Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax