Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Simularea unei lupte aeriene la baza de la Câmpia Turzii. Un avion de vânătoare canadian înfruntă un F-16 ”românesc”

Publicat

Forțele Aeriene Regale Canadiene au publicat imagini video spectaculoase cu un avion de vânătoare canadian, într-o luptă aeriană simulată cu un F-16 românesc, la Câmpia Turzii. 

Canadiernii au în România 6 avioane de vânătoare CF-188 Hornet, împreună cu 140 de militari la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu de la Câmpia Turzii, cu care ajută Armata României să asigure serviciul de poliție aeriană extinsă.

Dincolo de misiunile frecvente de a intercepta avioane rusești deasupra Mării Negre care se apropie de litoralul românesc, canadienii se antrenează împreună cu aviația română, scrie Hotnews.ro.

„Manevrele de luptă de bază nu sunt ca o plimbare în parc! Urmăriți acest pilot CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene care se antrenează cu un avion de luptă F-16 al Forțelor Aeriene Române”, au scris Forțele Aeriene Regale Canadiene care au publicat un video cu câteva din manevrele impresionante făcute de cele două avioane.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene, potrivit Forțelor Aeriene Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax