Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Sistarea finanțării proiectelor pe CNADNR ar putea însemna oprirea lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu. Vezi ce declară Clement Negruț

Publicat

YouTube video

Anunțul prim-ministrului Victor Ponta privind  o eventuală blocare a finanțării proiectelor CNADNR este privită cu îngrijorare de cei care își doresc să vadă finalizată, în 2013, autostrada Orăștie-Sibiu. Deputatul PDL Clement Negruț este primul care se întreabă care vor fi implicațiile directe ale acestei măsuri și cum anume vor fi afectate lucrările de la tronsonul de autostradă care tranzitează Alba.

Negruț a declarat că se va interesa direct în legătură cu acest subiect ,dar că se așteaptă ca, dacă situația nu va fi reglementată curând, începând cu luna octombrie, constructorii să sisteze lucrările: „Anunțul prim-ministrului mă duce cu gândul că inclusiv această lucrare va fi afectată. Se pare că deja, de ceva vreme, există restanțe la finanțare pe tronsoanele de autostradă la nivelul întregii țări. Păcat că asemenea investiții sunt blocate de iresponsabilitatea unor asemenea conducători”.

Clement a explicat că deocamdată, cel puțin, lucrările la acest tronson al autostrăzii continuă, dar că, în cazul în care se va decide sistarea finanțării, mai ales că se apropie iarna, constructorul va opri lucrările.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri că a discutat cu ministrul de Finanțe și cu ministrul Transporturilor privind situația proiectelor de la CNADNR:

„Am analizat împreună cu ministrul de Finanţe şi ministrul Transporturilor situaţia investiţiilor de la CNADNR, CFR Infrastructură, Călători, Marfă. Sigur, era vorba acolo şi de TAROM şi de Compania Aeroporturi. Lucrurile sunt grave, pentru că CFR-ul este într-o situaţie pe are o ştiţi destul de bine. La CNADNR s-au început lucrări de investiţii fără a exista bani puşi în buget. Or, noi acum încercăm să facem o prioritizare a proiectelor, să vedem care sunt lucrurile într-adevăr importante şi să găsim, să acoperim din alte surse bani pe care Guvernul trecut nu i-a pus în bugetul pe 2012. Este o realitate. Ca măsuri însă de structură, că asta cred că ştiţi, de fapt, CNADNR ar trebui un an de zile să nu mai funcţioneze deloc, decât să plătească datoriile din trecut, este vorba despre un miliard şi ceva de lei”.

Miercuri, Guvernul a aprobat Memorandumul prezentat de Ministerul Finanţelor Publice, Memorandum care propune ca:

–          Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să dispună imediat conducerii CNADNR măsurile necesare pentru sistarea lucrărilor şi încheierea de acte adiţionale la contracte, astfel încât, pentru anul 2012, să fie angajate lucrări doar în limita creditelor bugetare aprobate;

–          Să se asigure prin redistribuire în cadrul bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sume pentru achitarea facturilor ce sunt peste nivelul creditelor bugetare aprobate în anul 2012, astfel încât să nu se înregistreze arierate şi să nu fie afectat deficitul stabilit în termeni ESA.

– Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să prezinte Guvernului o informare cu privire la situaţia lucrărilor de investiţii, pentru a se putea verifica dacă la acestea s-a realizat ajustarea corespunzătoare a angajamentelor la nivelul creditelor bugetare aprobate, în conformitate cu Legea 500/2002 şi Legea 69/2010, iar în cazul în care nu au fost făcute ajustările respective să fie dispuse imediat măsurile de ajustare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. paeapapacacarichi

    joi, 06.09.2012 at 20:08

    Daca asa stau lucrurile,d-le Negrutiu,interveniti rapid la guvern ,pina nu se dezorganizeaza acest santier bine pornit,iar daca e cazul organizati d-atra rapid o greva spontana cu cetatenii orasului,chemind si consiliul sindical al soferilor din Romania[ unde cindva mitrea era presedinte incomod de sindicat]FACETI UZ FARA RETINERE DE TOATE MIJLOACELE AUDIO-VIZUALE,MOBILIZARE TOTALA,TOATA LUMEA PE BARICADE.!!

  2. sebesanul

    vineri, 07.09.2012 at 09:41

    Gura pacatosului adevarat graieste…. Cand ati contractat la asemenea costuri km de autostrada unde ati fost dle Negrut? Cand ati votat legea de expropiere a terenurilor pe bani de nimic care nici pe acea nu sau platit, unde ati fost? Cand ati tocat banii cu nerusinare unde ati fost? Cand smecherii ce au primit tronsoanele pentru constructie au subcontractat iar subcontractorii au subcontractat din nou unde ati fost? Acum stati pe margine si strigati HOTII? Sa va fie rusine!!!

  3. Specialistul

    luni, 10.09.2012 at 10:58

    Credeti ca daca acest Negrut nu tot palavrageste pe tema autostrazii, nu se va face autostrada ? Negrut vrea sa-l credem ca nu poate dormi noaptea de griza autostrazii? Negrut, tu stii ce a zis dabija?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax