Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Sistarea finanțării proiectelor pe CNADNR ar putea însemna oprirea lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu. Vezi ce declară Clement Negruț


Publicat

Anunțul prim-ministrului Victor Ponta privind  o eventuală blocare a finanțării proiectelor CNADNR este privită cu îngrijorare de cei care își doresc să vadă finalizată, în 2013, autostrada Orăștie-Sibiu. Deputatul PDL Clement Negruț este primul care se întreabă care vor fi implicațiile directe ale acestei măsuri și cum anume vor fi afectate lucrările de la tronsonul de autostradă care tranzitează Alba.

Negruț a declarat că se va interesa direct în legătură cu acest subiect ,dar că se așteaptă ca, dacă situația nu va fi reglementată curând, începând cu luna octombrie, constructorii să sisteze lucrările: „Anunțul prim-ministrului mă duce cu gândul că inclusiv această lucrare va fi afectată. Se pare că deja, de ceva vreme, există restanțe la finanțare pe tronsoanele de autostradă la nivelul întregii țări. Păcat că asemenea investiții sunt blocate de iresponsabilitatea unor asemenea conducători”.

Clement a explicat că deocamdată, cel puțin, lucrările la acest tronson al autostrăzii continuă, dar că, în cazul în care se va decide sistarea finanțării, mai ales că se apropie iarna, constructorul va opri lucrările.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri că a discutat cu ministrul de Finanțe și cu ministrul Transporturilor privind situația proiectelor de la CNADNR:

„Am analizat împreună cu ministrul de Finanţe şi ministrul Transporturilor situaţia investiţiilor de la CNADNR, CFR Infrastructură, Călători, Marfă. Sigur, era vorba acolo şi de TAROM şi de Compania Aeroporturi. Lucrurile sunt grave, pentru că CFR-ul este într-o situaţie pe are o ştiţi destul de bine. La CNADNR s-au început lucrări de investiţii fără a exista bani puşi în buget. Or, noi acum încercăm să facem o prioritizare a proiectelor, să vedem care sunt lucrurile într-adevăr importante şi să găsim, să acoperim din alte surse bani pe care Guvernul trecut nu i-a pus în bugetul pe 2012. Este o realitate. Ca măsuri însă de structură, că asta cred că ştiţi, de fapt, CNADNR ar trebui un an de zile să nu mai funcţioneze deloc, decât să plătească datoriile din trecut, este vorba despre un miliard şi ceva de lei”.

Miercuri, Guvernul a aprobat Memorandumul prezentat de Ministerul Finanţelor Publice, Memorandum care propune ca:

–          Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să dispună imediat conducerii CNADNR măsurile necesare pentru sistarea lucrărilor şi încheierea de acte adiţionale la contracte, astfel încât, pentru anul 2012, să fie angajate lucrări doar în limita creditelor bugetare aprobate;

–          Să se asigure prin redistribuire în cadrul bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sume pentru achitarea facturilor ce sunt peste nivelul creditelor bugetare aprobate în anul 2012, astfel încât să nu se înregistreze arierate şi să nu fie afectat deficitul stabilit în termeni ESA.

– Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să prezinte Guvernului o informare cu privire la situaţia lucrărilor de investiţii, pentru a se putea verifica dacă la acestea s-a realizat ajustarea corespunzătoare a angajamentelor la nivelul creditelor bugetare aprobate, în conformitate cu Legea 500/2002 şi Legea 69/2010, iar în cazul în care nu au fost făcute ajustările respective să fie dispuse imediat măsurile de ajustare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. paeapapacacarichi

  joi, 06.09.2012 at 20:08

  Daca asa stau lucrurile,d-le Negrutiu,interveniti rapid la guvern ,pina nu se dezorganizeaza acest santier bine pornit,iar daca e cazul organizati d-atra rapid o greva spontana cu cetatenii orasului,chemind si consiliul sindical al soferilor din Romania[ unde cindva mitrea era presedinte incomod de sindicat]FACETI UZ FARA RETINERE DE TOATE MIJLOACELE AUDIO-VIZUALE,MOBILIZARE TOTALA,TOATA LUMEA PE BARICADE.!!

 2. sebesanul

  vineri, 07.09.2012 at 09:41

  Gura pacatosului adevarat graieste…. Cand ati contractat la asemenea costuri km de autostrada unde ati fost dle Negrut? Cand ati votat legea de expropiere a terenurilor pe bani de nimic care nici pe acea nu sau platit, unde ati fost? Cand ati tocat banii cu nerusinare unde ati fost? Cand smecherii ce au primit tronsoanele pentru constructie au subcontractat iar subcontractorii au subcontractat din nou unde ati fost? Acum stati pe margine si strigati HOTII? Sa va fie rusine!!!

 3. Specialistul

  luni, 10.09.2012 at 10:58

  Credeti ca daca acest Negrut nu tot palavrageste pe tema autostrazii, nu se va face autostrada ? Negrut vrea sa-l credem ca nu poate dormi noaptea de griza autostrazii? Negrut, tu stii ce a zis dabija?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Unitățile de învățământ în care sunt secții de votare, închise în perioada 25-29 septembrie. Hotărâre CNSU

Publicat

Unitățile de învățământ care găzduiesc secții de votare vor fi închise pentru activitate școlară, de vineri, 25 septembrie până marți, 29 septembrie, pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor.

În primele două zile din săptămâna viitoare se va face dezinfectarea spațiilor în care s-a desfășurat procesul electoral.

În acest interval, școala se va face online, similar scenariului roșu, cu elevii și profesorii acasă.

În aceste condiții, toate unitățile vizate ar trebui să aibă dotările tehnice necesare pentru desfășurarea activității în scenariul roșu, respectiv acces la o platformă online.

În Alba Iulia, sunt 23 secții de vot amenajate în sedii de unități de învățământ.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis prin Hotărârea nr. 46/22 septembrie 2020 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de vot.

Aici Hotarare-CNSU-nr.-46-din-23.09.2020

”HOTĂRÂRE nr. 46 din 22.09.2020

privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale 2020

Având în vedere măsurile și activitățile specifice ce trebuie adoptate, organizate și desfășurate pentru pregătirea spațiilor destinate secțiilor de votare în actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, cât și pentru reluarea în condiții de siguranță a activității didactice în aceste spații,

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005 cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) și alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare,

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Art. 2 Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Art. 3 Activitățile didactice prevăzute la art. 1 se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU

LUDOVIC ORBAN”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Daniel Breaz, mesaj pe Facebook în favoarea ”continuității” la Alba Iulia. Senatorul demisionar din PSD își devoalează opțiunile

Publicat

breaz

Senatorul Daniel Breaz, demisionat din PSD, a postat un mesaj pe Facebook în favoarea ”continuității la Alba Iulia”. Daniel Breaz se poziționează astfel indirect în favoarea candidatului PNL, Voicu Paul, cel care în prezent îndeplinește atribuțiile de primar în municipiul Alba Iulia. 

Odată cu demisia acestuia din PSD, au apărut și speculațiile legate de colaborarea acestuia cu liberalii. Mai mult, s-a speculat chiar că acesta va obține un loc pe listele PNL, la viitoarele alegeri.

Senatorul a negat însă aceast variantă și a declarat la momentul respectiv că își va continua activitatea ca independent. Noile declarații ale acestuia, arată însă o apropiere de liberali prin mesajul de susținere postat pe Facebook.

Postarea lui Daniel Breaz: 

”Duminică vom merge la vot într-o perioadă atipică, pe care nu am mai trăit-o și peste care sper să trecem, cu bine, cât de curând.

Un lucru este însă cert: votul reprezintă un drept pe care nimeni și nimic nu ni-l poate lua. Votul este o acțiune a prezentului pentru un viitor pe care fiecare dintre noi îl creionăm în minte.

De aceea nu trebuie irosit. Astfel, voi susține continuitatea pentru Alba Iulia. Un gest natural si logic datorită rezultatelor pozitive care au transformat orasul într-unul dintre cele mai performante.

Dragostea pentru Alba Iulia a fost tradusă în rezultate, în construcții sănătoase realizate de lideri care au avut aplecare și deschidere către oameni, nu în sloganuri electorale pline de disonanțe.

Nu poți să avansezi proiecte fără a avea pilonul esențial și anume contactul direct cu oamenii din care să rezulte politici publice adaptate nevoilor orașului și ale cetățenilor.

Din păcate, demagogia este atât de impregnată în fibra anumitor politicieni încât ea devine singurul lor “proiect” care, culmea, tinde spre perfecțiune. Sunt însă și oameni politici pentru care conceptul de comunitate primează.

Mizez pe experiența echipei care a dovedit că este capabilă să mențină și să accelereze ritmul de dezvoltare al Albei Iulia în direcția potrivită.

Soluția continuității este cea mai potrivită pentru Alba Iulia, este garanția pentru viitorul comunității, pentru dezvoltare” a postat Breaz pe contul său de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PRO România: O echipă cu un PLAN, nu cu un slogan, pentru Consiliul Local Alba Iulia! Noi suntem PRO România!

Publicat

Economiști, ingineri sau antreprenori sunt doar câteva dintre meseriile celor cu care PRO România intră, la Alba Iulia, în alegerile din luna septembrie.

Oameni care au demonstrat, din plin, că au reușit în plan profesional, au decis să se implice și în viața publică. Suntem o echipă tânără, care își dorește ca banul public să fie cheltuit cu chibzuință iar Primăria și Consiliul Local să pună osul la treabă pentru cetățean.

Alba Iulia a pierdut, în ultimii ani, foarte multe oportunități, care ar fi putut să se concretizeze în lucrări de infrastructură, în atragerea de investitori, în crearea de locuri de muncă, în susținerea sistemului de sănătate și educație. Și multe, prea multe altele!

În 27 septembrie, vom spune, împreună, STOP! lipsei de performanță și START! unei administrații care să-și onoreze datoria față de albaiulieni. E timpul să fim PRO Alba Iulia, să fim PRO România!

Candidații PRO România pentru Consiliul Local al Municipului Alba Iulia:

Beleiu Gheorghe Cornel – Avocat

Clepan Dimitrie-Horațiu – Economist

Sărmășan-Mihai-Andrei – Antreprenor

Bleza Ovidiu-Octavian – Antreprenor

Sasu Andrei-Nicolae – Inginer

Voiniceanu Paul Tiberius – Peisagist

Munteanu Anca Mirela – Economist

Petric Vasile – Jurist

Cristea Ovidiu Marius – Economist

Rus Marius-Șerban – Economist

Vințan Elena-Cristina – Economist

Magda Nicolae-Ioan – Inginer geodez

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Alin Stanciu și echipa PSD pentru Consiliul Local Alba Iulia: Îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor, prioritară

Publicat

Renovarea clădirilor într-un mod eficient din punct de vedere energetic și al utilizării resurselor, punct important din Pactul ecologic ”Green Deal”, al Uniunii Europene, este un proiect important pentru Alin Stanciu și echipa PSD la Consiliul Local Alba Iulia, în următorii patru ani.

Consumul de energie din locuințe individuale și clădiri publice, în special prin gazele eliminate de centrale termice individuale, poluează aerul. Sistemul de încălzire, atât de necesar pentru încălzirea apei și locuinței noastre, generează emisii de gaze cu efect de seră. Uniunea Europeană își propune să devină neutră din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2050, respectiv să nu mai emitem gaze cu efect de seră.

Astfel, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor și altor clădiri, prin izolarea acestora, sunt alocate fonduri europene pe care trebuie să le absoarbe și municipiul Alba Iulia, în interesul cetățenilor săi. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie de o administrație eficientă, cu viziune, o administrație care să își coreleze prioritățile cu prevederile și proiectele Uniunii Europene.

Așadar, vom porni, în următoarea perioadă, un ”val de renovare” a clădirilor publice și private, în special a blocurilor de locuințe. De asemenea, pe lângă reducerea poluării, astfel de renovări duc la scăderea facturilor la energie și pot reduce sărăcia energetică.

Vom pune accent și pe renovarea tuturor unităților de educație timpurie și de învățământ – creșe, cămine, grădinițe și școli – aflate în subordinea primăriei, dar și a celorlalte clădiri aflate în administrare.

Programul de proiecte al PSD pentru Primăria Alba Iulia poate fi pus în practică doar dacă avem susținerea dumneavoastră la alegerile locale din 27 septembrie. Astfel, vă îndemnăm să votați Alin Stanciu, candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria Alba Iulia și echipa de consilieri locali ai Partidului Social Democrat.

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 21200019

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate