Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Situația accidentelor de muncă cercetate de către ITM Alba în 2024. Câte evenimente au fost înregistrate până în prezent

Publicat

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Izabella Ursaleș a prezentat vineri, 30 august, o situație a accidentelor de muncă cercetate de către inspectorii ITM Alba pe parcursul anului 2023 și în anul 2024, până în prezent. 

Potrivit acesteia, pe parcursul anului 2023 au fost comunicate de către angajatori un număr de 248 de evenimente. Dintre acestea, 11 evenimente au fost comunicate de către ITM Alba către Inspecția Muncii București, fiind vorba despre evenimente care intrau în competența inspectorului de muncă privind cercetarea, respectiv accidentele mortale, colective și cu invaliditate.

Toate cele 237 de evenimente pentru care cercetarea a fost efectuată de către comisiile întrunite în cadrul unităților unde s-au produs evenimentele au avut ca urmare incapacitatea temporară de muncă, au fost finalizate și dosarele au fost avizate de către ITM.

Din cele 11 dosare cercetate de către ITM Alba, 10 au fost finalizate și avizate de Inspecția Muncii astfel:

  • 6 dosare – a fost confirmat caracterul de accident de muncă, dintre care:
    • 5 accidente mortale, cu câte o victimă fiecare, toate fiind înregistrate în județul Alba
    • un accident colectiv cu trei victime, înregistrat în județul Cluj unde își are sediul unitatea angajatoare, toate cele trei victime au avut incapacitate temporară de muncă
  • 4 dosare – s-a confirmat caracterul de accident în afara muncii

Urmare a finalizării cercetărilor, atât de către comisiile de la nivelul unităților cât și de către inspectorii de muncă, au fost înregistrate 140 de accidente, respectiv 133 cu incapacitate și 7 mortale.

Situația accidentelor de muncă din anul 2024, până în prezent

De la începutul anului până în prezent au fost comunicate de către anajatori la ITM Alba un număr de 131 de evenimente.

Dintre acestea 7 evenimente au fost comunicate de către ITM Alba la Inspecția Muncii București, fiind vorba de accidente mortale și colective.

Potrivit inspectorului șef al ITM Alba, până la această dată, din cele 123 de evenimente pentru care cercetarea a fost efectuată de către comisiile întrunite, pentru 84 de evenimente cercetarea a fost finalizată și dosarele au fost avizate de către ITM Alba iar 39 sunt încă în faza de cercetare.

În urma finalizării cercetării accidentelor, un număr de 6 au fost încadrate în afara muncii, 17 au fost accidente ușoare iar 61 au primit caracterul de accident de muncă cu incapacitate temporară de muncă.

Cele 7 evenimente care intrau în sfera de cercetare a inspectorilor de muncă au fost următoarele:

  • 6 evenimente, dintre care:
    • 3 accidente mortale de circulație, cu câte o victimă fiecare, toate fiind înregistrate în județul Alba
    • un accident de muncă mortal, produs la locul de muncă
    • 2 evenimente – a fost confirmat caracterul de accident în afara muncii, decesul victimelor datorându-se cauzelor patologice
  • un accident colectiv de muncă, cu 4 victime, care au suferit incapacitate temporară de muncă, fiind vorba despre un accident de circulație

În prezent inspectorii de muncă din Alba cercetează trei accidente mortale, dintre care:

  • 2 accidente de circulație care s-au petrecut pe drumuri publice
  • un accident petrecut la locul de muncă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate