Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Situația străzilor din Alba Iulia lăsate de izbeliște după lucrări la rețeaua de gaz, explicată de primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a dat o serie de explicații legate de mai multe străzi din oraș, lăsate de izbeliște de luni întregi, după niște intervenții la rețeaua degaz. 

Acesta a spus că de vină este executantul lucrării, compania de gaz, dar nu a avansat și un termen până la care situația va fi remediată.

Primarul spune că dacă nu va fi refăcută la starea inițială, primăria va contracta o firmă și va trimite factura către E-On.

”Vedem de luni de zile neplăcerile de acolo, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân… Am dat două amenzi, că asta puteam să facem, subcontractorul celor de la E-On, din câte știu au și reziliat contractul, e problema lor juridică ce vor face acolo.

Ne-au spus că în cel mai scurt timp vor interveni și vor reface la starea inițială.

Dacă nu, posibil să intervenim noi cu altcineva și să suporte cheltuielile acestei refaceri.

Știu că e neplăcut, știu că este într-o zonă aglomerată, dar din păcate n-a fost lucrarea noastră și s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Am dat doar autorizația de construcție unde scria foarte clar termenul de realizare și cum trebuie să arate carosabilul și trotuarul după încheierea lucrărilor” a spus Pleșa.

Străzile, lăsate de izbeliște de luni bune

Cititorii Alba24 au semnalat în repetate rânduri situația de pe aceste străzi.

”Au lăsat gropi din loc în loc, iar drumul este stricat pe toată lungimea începând de la intersecția cu Strada Cloșca.

Există o porțiune unde trebuie să urci cu mașina pe bordură (care este foarte înaltă, nu o poți urca dacă nu te încadrezi din timp) ca să poți să treci, trebuie să eviți și pietonii… Cei care au mașini mai joase nu pot trece decât intrând în groapă.

Până acum era cum era, dar a început școala și sunt nevoit să trec zilnic pe acolo.

Strada descarcă traficul de pe Cloșca spre o grădiniță, spre Școala 7 și spre Liceul Sportiv, deci este foarte circulată dimineața.

Nu înțeleg ce tip de administrație face primăria, dacă lasă cu lunile asemenea cratere în mijlocul orașului” a transmis cititorul Alba24.

UPDATE: Reacția Delgaz Grid, transmisă Alba24

Compania Delgaz Grid a transmis că situația va fi remediată cât mai curând posibil:

”Regretăm că lucrările de refacere a domeniului public pe mai multe străzi din municipiul Alba Iulia, unde compania Delgaz Grid a derulat proiecte de investiții pentru modernizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, nu s-au desfășurat conform planului.

Vă asigurăm însă că tratăm cu prioritate această situație, fiind în curs demersurile pentru depășirea dificultăților apărute în derularea contractului cu firma executantă și pentru identificarea soluțiilor astfel încât situația să fie remediată cât mai curând posibil”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. facsimil

    joi, 13.10.2022 at 09:51

    construiți parcări

  2. pilu

    joi, 13.10.2022 at 10:15

    La cinema Columna când se apucă de pus dalele, că stă aşa de două luni. Intrarea spre dulapurile cu gunoi.

  3. Contribuabil

    joi, 13.10.2022 at 19:07

    Primar USR,aceiasi Marie…salvam Romania ,povesti.Pe omul simplu il executau rapid.La taxe si impozite te obliga pe tine sa aduci hartii de la Primarie parca nu ar fi aceiasi institutie.Pt impozitare trb.sa aduci adeverinta de la apa si canal unde se mentioneaza clar ca nu exista canalizare,of dar la taxe si impozite nu este necesar ,mai ai nevoie si de contractul de apa ,parca Primaria nu ar cunoaste ca pe strada respectiva nu au avizat lucrari de canalizare. Mai usor este sa plimbi pe prostul de contribuabil decat sa-si puna proprii angajati la munca….digitalizam Romania Usr-istilor ,nu sunteti in stare sa schimbati nimic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax