Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Societatea Salprest Alba Iulia își restrânge activitatea. 23 de localități din Alba ar putea rămâne cu gunoiul neridicat


Publicat

Patronul „Salprest” Alba Iulia, Petru Constantinescu a dat în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru modul în care a dispus retragerea licenței de funcționare a companiei pe care o conduce. Constantinescu susține că această măsură este abuzivă și că ar fi existat sancțiuni mai ușoare pe care ANRSC ar fi putut să le aplice inițial, în cazul în care constatau anumite nereguli. Decizia ANRSC a fost atacată de conducerea „Salprest”, dar, începând cu 30 noiembrie, Constantinescu anunță că societatea își va restrânge activitatea și nu va mai ridica gunoiul din cele 23 de localități din Alba.

Patronul „Salprest” a organizat, luni, o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să aducă lămuriri cu privire la activitatea firmei în ultimii 15 ani: „Societatea Salprest nu mai are începând cu 1 noiembrie licență de funcționare. Aceasta ne-a fost retrasă, cu mari abuzuri. Eu am făcut o plângere prin care arăt că numai societății Salprest i se cere să respecte anumite cerințe, să facă, să dreagă, pe când mai sunt societăți în județul Alba, fără licență, fără, contracte, inclusiv în municipiul Alba Iulia… acum, în urma retragerii licenței, Salprest nu mai are dreptul să facă orice fel de activități și nu știu ce se va întâmpla”.

Constantinescu a explicat că  a dat în judecată ANRSC, dar că, până când o soluție va fi dată, va trebui să sisteze activitatea în toate cele 23 de localități din județul Alba, în care avea încheiate contracte individuale cu oamenii: „Nu știu ce se va întâmpla, legea nu este foarte clară, administrațiile locale pot să încheie contracte, pe un an de zile, pe situații de urgență, cu o societate, care o fi asta că alta nu știu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla până la 1 decembrie, societatea Salprest își va restrânge activitatea pe toate localitățile. Mie îmi pare rău, pentru că am fost un pionier aici în Alba și m-am dus personal și am vorbit cu oamenii că e mai bine să facă contract de salubritate, să aibă pubele, să fie civilizați. Ajung să îi las pe acești oameni fără serviciile cu care s-au obișnuit”.

Patronul „Salprest” atrage atenția că, de nenumărate ori a formulat adrese către Prefectură prin care preciza că administrațiile locale trebuie să organizeze licitații pentru serviciul de salubrizare și să intre în legalitate, dar nu a fost ascultat. Constantinescu este hotărât să îi cheme în judecată pe toți factorii implicați în acest proces, inclusiv administrațiile locale, pentru a da explicații.

Reamintim că ANRSC a dispus ridicarea licenței „Salprest” după ce a constatat că societatea a încălcat mai multe condiții ale licenței din 2010.

Iată motivele precizate de ANRSC:

 1. Societatea comercială SALPREST S.R.L. a încălcat următoarele Condiții asociate Licenței nr. 1140 din 28.09.2010 clasa 2 pentru serviciul public de salubrizare a localităților:
a) ,,7. (1) Titularul licenţei are dreptul să încaseze contravaloarea serviciilor prestate, la tarifele stabilite și aprobate conform prevederilor
legale în vigoare.”;
b) ,,2O. Pentru realizarea obligațiilor din licență, titularului licenței nu îi este permis să perceapă utilizatorilor alte sume bănești, în afara celor
facturate pe baza tarifelor stabilite și aprobate de autoritatea administrației publice locale.”;

Vezi aici decizia ANRSC în cazul licenţei firmei Salprest.

Despre aceste motive, Constantinescu a comentat: „Societatea Salprest, din cele circa 1200 de societăți din țară, cred eu că este una dintre singurele societăți care avea cu toate administrațiile negociat tariful pentru care operează. Chiar dacă nu avea acel contract de delegare. Nu aveam cu acele administrații pe care de ani de zile le rugăm să intre în legalitate. Noi ne-am făcut datoria 100%. Nu știu la ce se referă ei, dar eu vreau să demonstrez că au făcut totul forțat și că e mare corupția la ANRSC, chiar dacă o să îmi pun multă lume în cap de data aceasta”.

Gunoaiele neridicate de „Salprest” sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari

Întrebat despre ce se va întâmpla cu gunoaiele din Alba Iulia, neridicate din mai multe cartiere, Constantinescu a declarat că nu știe. Acesta susține că aceste gunoaie sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari care nu și-au plătit datoriile de luni de zile, deși au încasat banii de la o parte dintre proprietarii apartamentelor. Reamintim că, de salubrizarea orașului Alba Iulia se va ocupa temporar, „Salprest” Ocna Mureș, o altă societate aparținând omului de afaceri Petru Constantinescu.

Mai mult decât atât, Constantinescu a explicat că Primăria Alba Iulia a mințit atunci când a anunțat că va achita o parte dintre datoriile asociațiilor de proprietari care au restanțe: „Primăria a mințit. Ei, deocamdată nu au posibiltatea să plătească nimic decât dacă, pe lege, ar introduce o taxă specială de salubrizare. Eu am cerut administrației locale introducerea aceste taxe, așa cum se face în majoritatea orașelor, dar nu au făcut nimic. Doar așa ar putea plăti Primăria”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Albaiulian

    marți, 27.11.2012 at 08:45

    Mai petre , mai bine du-te la sibiu ca acolo ai ce face si nu te pune cu sacalii astia de alba ca te maninca de viu , le-ai dat de mincare , plimbat prin germania , si pistari in portofel , iar acuma hap pe tine .
    Vazind ca nici nu ai o „pregatire” superioara la vre-un partid de al lor si te cam bilbaii cind prezinti situatia cu … licenta , astia au simtit si te-au inhatat .
    Arata-le ***** si du-te la sighiu . S-auzim numai de bine dar n-as prea crede .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

103 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în Alba. LOCALITĂȚILE din care provin. Trei persoane au pierdut lupta cu virusul

Publicat

În județul Alba, în ultimele 24 de ore au fost depistate 103 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba.

De asemenea au mai fost înregistrate trei noi decese ale unor persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus.

Până în prezent în județul Alba au fost înregistrate 9.958 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 7.422 persoane s-au vindecate și au fost înregistrate 256 decese.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 294 de teste, la DSP. Numărul total de teste efectuate pana în prezent în județ a ajuns la 124.603.

Localitate – nr. cazuri noi înregistrate

Aiud – 11

Alba Iulia – 28

Baia de Arieș – 3

Blaj – 6

Câmpeni – 2

Cugir – 6

Sebeș – 7

Teiuș – 1

Zlatna – 1

Bistra – 3

Bucerdea Grânoasă – 1

Fărău – 1

Ighiu – 6

Mihalț – 9

Pianu – 2

Roșia de Secaș – 1

Roșia Montană – 1

Săsciori – 2

Șibot – 1

Șona – 4

Unirea – 2

Valea Lungă – 2

Vințu de Jos – 1

2 anchete epidemiologice în desfășurare

Trei decese cauzate de COVID-19 

Este vorba despre doi bărbați de 73 de ani respectiv 72 de ani, din Sebeș și Sohodol și o femeie de 74 de ani, din Șeușa, toți cu multiple afecțiuni.

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Facilități fiscale pentru antreprenorii aiudeni afectați de pandemie, aprobate în Consiliul Local

Publicat

Consiliul Local Aiud a aprobat în ședința de vineri facilități fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii – persoane fizice întreprinzători şi societăţi comerciale din municipiul Aiud afectate de pandemia de coronavirus.

Astfel, s-a aprobat:

– reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 50%, pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă şi/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice;

– scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă şi/sau alertă ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

Potrivit reprezentanților Primăriei, toate detaliile și procedura de acordare a facilităților fiscale vor fi comunicate săptămâna viitoare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba continuă să verifice respectarea măsurilor anti-Covid. Peste 300 de persoane, amendate în ultimele 24 de ore

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate. Începând cu ora 06:00 au fost instituite filtre și la intrările/ieșirile localității Vințu de Jos.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 193 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 60 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 393 de mijloace de transport din care 46 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 8.022 persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 92 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 110 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 17.750 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 138 de forțe de ordine care au controlat 4.912 persoane și 138 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 115 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi judoka legitimați la CS Unirea Alba Iulia, convocați la Centrul Național de Pregătire a Juniorilor

Publicat

Doi judoka legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan și Alexia Laura Bogdan, au fost convocați la Centrul Național de Pregătire a Juniorilor, în vederea participării la programul de pregătire centralizată, conform calendarului Federației Române de Judo.

Sportivii secției de judo din cadrul CS Unirea Alba Iulia sunt antrenați de profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian. Lotul național la masculin se întrunește la Pitești, iar la feminin, la Poiana Brașov. Pregătirea centralizată va dura până aproape de perioada Sărbătorilor de Iarnă. Judoka convocați vor prezenta la sosire pe lângă viza medicală la zi și buletinul de analize negativ la testul COVID-19.

”Este o veste foarte bună la final de an, care încununează rezultatele foarte bune obținute de sportivii secției de judo în anul 2020. Alexandru Sibișan și Alexia Laura Bogdan s-au impus la importante competiții naționale, inclusiv la categorii de vârstă superioare. Chiar dacă suntem la final de an sunt convins că se vor antrena la cel mai înalt nivel. Îi felicit, de asemenea, și pe antrenorii secției de judo” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

În acest an, în care calendarul competițional a fost grav afectat ca urmare a evoluției pandemiei, sportivii secției de judo au obținut 2 medalii de aur, 5 medalii de argint și 4 medalii de bronz. Sunt rezultate foarte bune în contextul în care au fost organizate mai puține competiții față de anii precedenți.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate