Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Societatea Salprest Alba Iulia își restrânge activitatea. 23 de localități din Alba ar putea rămâne cu gunoiul neridicat

Publicat

YouTube video

Patronul „Salprest” Alba Iulia, Petru Constantinescu a dat în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru modul în care a dispus retragerea licenței de funcționare a companiei pe care o conduce. Constantinescu susține că această măsură este abuzivă și că ar fi existat sancțiuni mai ușoare pe care ANRSC ar fi putut să le aplice inițial, în cazul în care constatau anumite nereguli. Decizia ANRSC a fost atacată de conducerea „Salprest”, dar, începând cu 30 noiembrie, Constantinescu anunță că societatea își va restrânge activitatea și nu va mai ridica gunoiul din cele 23 de localități din Alba.

Patronul „Salprest” a organizat, luni, o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să aducă lămuriri cu privire la activitatea firmei în ultimii 15 ani: „Societatea Salprest nu mai are începând cu 1 noiembrie licență de funcționare. Aceasta ne-a fost retrasă, cu mari abuzuri. Eu am făcut o plângere prin care arăt că numai societății Salprest i se cere să respecte anumite cerințe, să facă, să dreagă, pe când mai sunt societăți în județul Alba, fără licență, fără, contracte, inclusiv în municipiul Alba Iulia… acum, în urma retragerii licenței, Salprest nu mai are dreptul să facă orice fel de activități și nu știu ce se va întâmpla”.

Constantinescu a explicat că  a dat în judecată ANRSC, dar că, până când o soluție va fi dată, va trebui să sisteze activitatea în toate cele 23 de localități din județul Alba, în care avea încheiate contracte individuale cu oamenii: „Nu știu ce se va întâmpla, legea nu este foarte clară, administrațiile locale pot să încheie contracte, pe un an de zile, pe situații de urgență, cu o societate, care o fi asta că alta nu știu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla până la 1 decembrie, societatea Salprest își va restrânge activitatea pe toate localitățile. Mie îmi pare rău, pentru că am fost un pionier aici în Alba și m-am dus personal și am vorbit cu oamenii că e mai bine să facă contract de salubritate, să aibă pubele, să fie civilizați. Ajung să îi las pe acești oameni fără serviciile cu care s-au obișnuit”.

Patronul „Salprest” atrage atenția că, de nenumărate ori a formulat adrese către Prefectură prin care preciza că administrațiile locale trebuie să organizeze licitații pentru serviciul de salubrizare și să intre în legalitate, dar nu a fost ascultat. Constantinescu este hotărât să îi cheme în judecată pe toți factorii implicați în acest proces, inclusiv administrațiile locale, pentru a da explicații.

Reamintim că ANRSC a dispus ridicarea licenței „Salprest” după ce a constatat că societatea a încălcat mai multe condiții ale licenței din 2010.

Iată motivele precizate de ANRSC:

 1. Societatea comercială SALPREST S.R.L. a încălcat următoarele Condiții asociate Licenței nr. 1140 din 28.09.2010 clasa 2 pentru serviciul public de salubrizare a localităților:
a) ,,7. (1) Titularul licenţei are dreptul să încaseze contravaloarea serviciilor prestate, la tarifele stabilite și aprobate conform prevederilor
legale în vigoare.”;
b) ,,2O. Pentru realizarea obligațiilor din licență, titularului licenței nu îi este permis să perceapă utilizatorilor alte sume bănești, în afara celor
facturate pe baza tarifelor stabilite și aprobate de autoritatea administrației publice locale.”;

Vezi aici decizia ANRSC în cazul licenţei firmei Salprest.

Despre aceste motive, Constantinescu a comentat: „Societatea Salprest, din cele circa 1200 de societăți din țară, cred eu că este una dintre singurele societăți care avea cu toate administrațiile negociat tariful pentru care operează. Chiar dacă nu avea acel contract de delegare. Nu aveam cu acele administrații pe care de ani de zile le rugăm să intre în legalitate. Noi ne-am făcut datoria 100%. Nu știu la ce se referă ei, dar eu vreau să demonstrez că au făcut totul forțat și că e mare corupția la ANRSC, chiar dacă o să îmi pun multă lume în cap de data aceasta”.

Gunoaiele neridicate de „Salprest” sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari

Întrebat despre ce se va întâmpla cu gunoaiele din Alba Iulia, neridicate din mai multe cartiere, Constantinescu a declarat că nu știe. Acesta susține că aceste gunoaie sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari care nu și-au plătit datoriile de luni de zile, deși au încasat banii de la o parte dintre proprietarii apartamentelor. Reamintim că, de salubrizarea orașului Alba Iulia se va ocupa temporar, „Salprest” Ocna Mureș, o altă societate aparținând omului de afaceri Petru Constantinescu.

Mai mult decât atât, Constantinescu a explicat că Primăria Alba Iulia a mințit atunci când a anunțat că va achita o parte dintre datoriile asociațiilor de proprietari care au restanțe: „Primăria a mințit. Ei, deocamdată nu au posibiltatea să plătească nimic decât dacă, pe lege, ar introduce o taxă specială de salubrizare. Eu am cerut administrației locale introducerea aceste taxe, așa cum se face în majoritatea orașelor, dar nu au făcut nimic. Doar așa ar putea plăti Primăria”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 27.11.2012 at 08:45

    Mai petre , mai bine du-te la sibiu ca acolo ai ce face si nu te pune cu sacalii astia de alba ca te maninca de viu , le-ai dat de mincare , plimbat prin germania , si pistari in portofel , iar acuma hap pe tine .
    Vazind ca nici nu ai o „pregatire” superioara la vre-un partid de al lor si te cam bilbaii cind prezinti situatia cu … licenta , astia au simtit si te-au inhatat .
    Arata-le ***** si du-te la sighiu . S-auzim numai de bine dar n-as prea crede .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax